Premii pentru copiii care au participat la Festivalul de Pricesne  

de | 1.05.2022 17:16 | Actualitate, Cultura, Home

Arhiepiscopia Argeșului și Mușcelului, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, a organizat duminică, 1 mai, la Biserica Sf Toma din Pitești, festivitatea de premiere a participanților la Festivalul de Pricesne “Cruce Sfântă Părăsită”. 

Astăzi, peste 150 de copii din Argeș, participanți la Festivalul de Pricesne „Cruce Sfântă Părăsită”, au fost premiați. Un moment emoționant atât pentru ei cât și pentru enoriașii Biserii Sf. Toma din Pitești unde a avut loc festivitatea de premiere, după Sfântă Liturghie oficiată de părintelui arhimandrit Caliopie Ichim. 

Festivalul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic, cu sprijinul părintelui arhimandrit Caliopie Ichim și al preoților parohi care au deschis ușile lăcașurilor de cult și au primit grupurile de interpreți, copii și tineri.

În Postul Mare, dar și în Duminica Învierii Domnului, priceasna, rugăciunea prin cântec, a fost tot mai mult auzită în bisericile din Argeș, prin vocile copiilor, elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, manager Elena Iagăr, care au transformat deja în tradiție cântarea de pricesne, un obicei care se pierduse. 

“Trăim vremuri destul de complicate și tocmai de aceea, încă o dată se dovedește că Biserica rămâne un stâlp al comunității și de fiecare dată aici ne regăsim pe noi înșine. Noi, Consiliul Județean, încercăm să sprijinim toate activitățile Arhiepiscopiei și ale Bisericii, mai ales că acestea se întrepătrund și cu zona culturală, și este și de datoria noastră, a tuturor, să îi încurajăm pe micii artiști care vin din urmă, să îi ajutăm să crească frumos! Felicit și Școala Populară de Arte pentru inițiativă și pentru implicare” a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed