Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

Premierul ungar va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR, a declarat János Lázár la Oradea. Pentru că Ungaria a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, Viktor Orban a anunțat că obiectivul strategic al acestui mandat este susținerea României pentru aderarea la spațiul Schengen.

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

Citește și: Dosarul Mineriadei. Miron Cozma l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor

János Lázár a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Oradea alături de senatorul Attila Cseke, președinte al Organizației Județene Bihor a Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), că premierul ungar Viktor Orbán va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR. Potrivit ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, premierul ungar va demonstra prin acest gest, că nu doar maghiarii din Ținutul Secuiesc sunt cei care pot conta pe cooperare și sprijin, relatează vg.hu.

Ungaria vrea România în spațiul Schengen

János Lázár a declarat că se analizează posibilitatea unei cooperări economice și a unei cooperări româno-maghiare în regiunile Satu Mare și Bihor, în paralel cu dezvoltarea orașelor Debrețin, județul Hajdú-Bihar și Nyíregyháza, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Ungaria dorește ca principalul obiectiv al președinției sale rotative la UE să fie sprijinirea aderării României la spațiul Schengen. „Obiectivul nostru principal este eliminarea frontierei Schengen dintre Ungaria și România”, a subliniat ministrul ungar al construcțiilor și transporturilor, adăugând că acest lucru este în interesul nostru social, economic și național, în același timp.

Citește și: Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită