Web Analytics
scris vineri, 22.05.2020

Premierul Orban, anunț despre mărirea pensiilor cu 40%

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensiile vor crește în acest an, așa cum era prevăzut, însă a precizat că poate să spună în ce procent se va întâmpla. Potrivit spuselor sale, cuantumul majorării va fi stabilit în funcție de evoluția economiei.

Premierul Orban, anunț despre mărirea pensiilor cu 40%

„După cum bine știți, conform pactului de stabilitate, după primele șase luni ale fiecărui an, Ministerul de Finanțe trebuie să publice un raport și prognoze. În funcție de deciziile care se impun, cu siguranță vom crește și pensiile, în funcție de resursele bugetare și prognoze”, a spus premierul.

Orban a evitat să spună dacă se va respecta prevederea din legea pensiilor, conform cărora procentul de majorare va fi de 40%, arătând că obiectivul guvernului este ca pensiile să crească în funcție de resursele bugetare și evoluția economică, astfel încât să poată fi plătite și pe viitor.Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că banii necesari pentru creşterea pensiilor cu 40% sunt incluşi în bugetul pe anul acesta, „legislaţia este respectată”, iar o modificare a actului normativ ar fi posibilă numai dacă ar exista riscul ca România să intre în recesiune.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Intre 0 la suta si 40 la suta, gasi-se-va un procent de bun simt ; excluse sunt extremele !

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...