Web Analytics

Premierul Grindeanu, la Mioveni: “În iunie vor fi licitate loturile 1 şi 5 de pe autostrada Piteşti-Sibiu”

de | 24.05.2017 15:58 | Actualitate

Premierul Sorin Grindeanu a făcut miercuri, 24 mai, o vizită de mai bine de şapte ore la Mioveni. Primul popas a fost la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni, cu ocazia celei de-a zecea ediții a Conferinței anuale internaționale Nuclear 2017 – Sustainable Development Trough Nuclear Research and Education.

„România a făcut un pas important privind aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, prin invitaţia adresată ţării noastre de a se alătura Agenţiei pentru Energie Nucleară. Invitaţia confirmă faptul că România îndeplineşte standardele statelor cu programe nucleare avansate, context în care aş dori şi apreciez rolul Institutului de Cercetări Nucleare de la Mioveni. Consolidarea relaţiei României cu OCDE este o prioritate pentru guvernul pe care îl conduc, Guvernul României, şi pot afirma fără nicio ezitare, fără nicio reţinere, că ţara noastră este pregătită să demareze negocierile pentru aderare. Institutul de la Mioveni este unul de excelenţă şi unul care face cinste. Vom sprijini şi mai mult acest institut, asta şi pentru că cercetarea reprezintă o prioritate a guvernului pe care îl conduc”, a precizat premierul la finalul vizitei de aproape două ore de la ICN Mioveni.

Următoarea oprire a fost la uzina Dacia, cea mai mare companie din România.

”În iunie vor fi licitate pe SEAP loturile 1 şi 5 de la autostrada Piteşti-Sibiu. Primele două loturi ce vor fi scoase la licitaţie înseamnă aproximativ 45 de kilometri.
Tot în iunie va fi pe SEAP licitaţia pentru drumul expres Piteşti-Craiova. Eu m-am săturat să tot vină miniştri şi să vorbească de infrastructură. Vrem să facem aceste investiţii. Dorim să sprijinim dezvoltarea companiei Dacia-Renault, o companie extrem de importantă pentru statul român”, a declarat premierul Sorin Grindeanu după vizita pe care a făcut-o la uzina Dacia, vizită la care ghid i-a fost directorul general Yves Caracatzanis.

Şeful Executivului a mai precizat că Guvernul va ajuta dezvoltarea companiei Dacia Renault în România.

„Îmi doresc să putem să impulsionăm, să putem să ajutăm la dezvoltarea acestei uzine, la dezvoltarea acestei companii în România, (…) o companie extrem de importantă, o companie strategică pentru statul român”, a declarat Grindeanu.

Premierul a mai vorbit şi de o colaborare pentru un memorandum cu Dacia-Renault.
 
„Am convenit să colaborăm pentru un memorandum, în toamna acestui an, subliniind prin acest memorandum interesul pe care statul român și Guvernul îl are în a susține grupul Dacia Renault. Au avut loc întâlniri între reprezentanții Renault și, ca să dau exemple, Ministerul Educației, Ministerul Mediului, Ministerul Cercetării, pe diverse paliere (…), astfel încât toate acele puncte pe care le-am discutat, în trecut, încet, încet să le rezolvăm”, a afirmat Grindeanu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii