Web Analytics

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Pitești: intervenție medicală pentru pacienții oncologici

de | 26.08.2020 13:26 | Actualitate

La finalul săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă. Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală.
„În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgență Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestivă de înaltă performanță.
În data de 23 august a.c., în premieră medicală pentru județul Argeș, s-a montat gastrostoma percutană endoscopică, indicată pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă. Această metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.
Echipa care a efectuat această intervenție a fost formată din:
• Dr. Miulescu Ana-Maria- medic specialist gastroenterologie si endoscopie intervențională;
• Dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie;
• Dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie;
• Dr. Ciocănea Adrian- medic specialist Anestezie.
În acest mod, un număr mare de pacienți oncologici nu vor mai fi nevoiți să plece în alte centre medicale pentru astfel de intervenții.
Spitalul Județean de Urgență Pitești va achiziționa, în luna septembrie, o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș”, se arată în comunicatul de la Spitalul Județean Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Doar doctorii au fost implicați? Si niciuna dintre asistente, ciudat ce sa spun.