Web Analytics

Prelegeri culturale şi medalioane muzicale la Centrul Cultural Piteşti

de | 6.08.2020 13:04 | Cultură

În această săptămână, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală pot fi urmărite online pe pagina oficială de facebook a Centrului Cultural Pitești și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
# Noul proiect cultural-educativ sub genericul „Limba română literară de-a lungul timpului”, coordonat de profesoara și scriitoarea Iudita Dodu Ieremia.
# Prelegerea cu tema “Aurelia Corbeanu și starea de grație a povestitorului”, susținută de poeta Denisa Popescu în cadrul proiectului cultural-educativ “Gânduri, rostiri, scrieri”.
# Lansarea numărului 4/2020 al revistei literare “Cuvântul Argeșean”, publicație a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, care apare la 2 luni, cu sprijinul Centrului Cultural Pitești.
# Cenaclul “Armonii Argeșene” (varianta minimală online), coordonat de redactorul-șef al revistei literare “Cuvântul Argeșean”, scriitorul Nicolae Cosmescu.
# Medalionul folcloric cu tema “Muzica populară în perioada interbelică”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Tradiții muntenești”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, avându-i invitați pe Alin Luțu și Flavius Constantin, membri ai Grupului Vocal “Zavaidoc” din cadrul Centrului Cultural Pitești.
# Prelegerea cu tema “Valoarea de sine”, susținută de Răzvan Enache (absolvent de liceu), Maria Steluța Enache (elevă) și Cezara Andreea Nedelea (elevă), în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Icebreaker”, coordonat de Răzvan Enache.
# Prelegerea cu tema “Ridicarea vibrației pe timp de pandemie”, oferită de scriitoarea Silvia Grigore.
“Nu există generație care să nu fi trecut prin crize sociale. Ele se întâmplă spre zidirea noastră, pentru că rolul vieții pe pământ este evoluția spirituală. Este foarte important să știm cum gestionăm aceste crize, iar ca să trecem cu bine prin ele, trebuie să știm a le considera provocări și nu fatalități, indiferent de efectul lor global. Din asemenea crize supraviețuiesc cei cu vibrație înaltă, cei care știu să scape de frică, cei care știu că pentru a fi învingători au nevoie de o luptă. Pandemia este un război greu, un război al omenirii, dar cu cine? Cu divinitatea, sau cu consecințele acțiunii rasei umane de-a lungul timpurilor? Ambele răspunsuri sunt valabile, în funcție de nivelul spiritual al fiecărei persoane. E important să nu pierdem această lecție, iar pentru asta trebuie să știm ce să citim, cum să gândim corect, cum să acționăm drept și cum să vorbim meșteșugit cu subconștientul nostru. Așadar, bucurați-vă! Lecțiile sunt grele, dar, odată învățate, ele devin pașaportul nostru spre trezirea spirituală!”, spune Silvia Grigore.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii