Web Analytics

Prejudiciu de 24.000 euro în cazul celor doi cerbi decapitaţi la Stoeneşti

de | 14.05.2021 10:02 | Actualitate, Dezvăluiri

# Poliția are deja un cerc de suspecți și a început audierile în dosarul de braconaj # Asociația de vânătoare se va constitui parte civilă
În week-end, doi cerbi au fost descoperiți decapitați, în zona Stoenești-Argeș. Angajații AVPS GTS Păpușa-Leaota au descoperit cazul de braconaj pe 9 mai, în jurul orei 2.00 noaptea, pe fondul cinegetic nr. 20. Animalele au fost împușcate și apoi măcelărite de braconieri, pentru carne.
Personalul fondului cinegetic a acționat imediat și a alertat autoritățile competente, oferind toate informațiile observate în teren. În urma apelului la 112 și apoi la Serviciul Arme și Muniții al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, în partea a doua a nopții specialiștii serviciului au desfășurat primele cercetări. Din sursele avute, a fost identificat și ridicat vehiculul folosit de braconieri, cu urme de sânge în el. În acest moment este în desfășurare o anchetă. Polițiștii au împânzit zona, iar duminică aveau deja un cerc de suspecți și s-a trecut la audieri.

Adrian Bucur: „Un cerb avea circa doi ani, celălalt – 4-5 ani”

L-am contactat pe directorul executiv al AVPS GTS, ing. Adrian Bucur (foto), care ne-a dat mai multe amănunte.
„Sâmbătă spre duminică, o patrulă a asociației a observat o mașină suspectă care părăsea Fondul de vânătoare 20 Stoenești, în punctul Roșu.
În jurul orei 1.00 s-a întâmplat. La fața locului, inginerul de vânătoare și paznicul au găsit două cadavre de cerb mascul, de pe care fusese luată carnea și abandonate craniile. În urma apelului la 112, au venit la fața locului cei de la postul local și polițiștii de la Serviciul Arme și Muniții, care au început cercetările. Braconajul a fost pur și simplu pentru carne. Am văzut pe un post de televiziune că s-a pus problema dacă a fost vânătoare cu străini, asta vizavi de treaba cu ursul Arthur. Nu, asta a fost, clar, un braconaj neaoș românesc. Dar chiar să îi lase acolo, așa ceva nu am mai întâlnit. Din ce am văzut, unul dintre cerbi era, cred, la vreo doi ani și celălalt – de 4-5 ani. În perioada aceasta, cerbilor masculi le cad coarnele și le cresc altele noi. Acum coarnele lor erau în creștere și aveau 10-15 centimetri, nu poți să îți dai seama care exemplar era și nici dacă era de trofeu. Este vorba, însă, despre un prejudiciu de 24.000 de euro, așa că ne vom constitui parte civilă. Am încredere că organele de poliție vor descoperi făptașii”, ne-a declarat dl. Adrian Bucur.
De altfel, în dimineața zilei de 10 mai, polițiști din cadrul IPJ Argeș au efectuat două percheziții la locuințele a doi bărbați, de 43, respectiv 52 de ani, ambii din Dragoslavele, de la care au ridicat o armă de vânătoare și mai multe cartușe.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. sunt extrem, extrem de curios de unde au „iesit” cei 24000 de cocorei…un cerb e mai scump decat un urs? pai atunci, pe langa braconaj la arthur, se impune si o evaziune fiscala. nu? suntem de rasul curcilor! perfect de acord. ai calcat pe bec, plateste!!! dar, totusi… cata apa trebuie sa mai curga pe dunare pana ne „imunizam” de abuzuri? e ca si cu cei ce intra in padure dupa vreascuri si fac puscarie cat ar fi taiat sute de hectare. ipocrizie in forma pura.