Web Analytics

Prefectura s-a făcut iar că lucrează… Secretarul Primăriei Ştefăneşti, sancţionat cu 5% din salariul pe o lună

de | 22.11.2018 13:22 | Politica si Administratie

# Acesta este prețul ridicol plătit de Georgeta Ion pentru pierderea dreptului de preempțiune în cazul observatorului astronomic de pe Domeniul Florica
Mai pe la începutul anului, au făcut vâlvă trei scandaluri de la Primăria Ștefănești. Primul e cel în care administrația locală a fost vitregită de un bun din patrimoniul istoric, respectiv uzina de apă și observatorul astronomic construite de arhitectul Petre Antonescu pe domeniul Brătienilor. Înștiințarea privind intenția de vânzare a Ansamblului Conacul Brătianu-Florica a ajuns la Primăria Ștefănești în data de 9 noiembrie și a fost înregistrată abia după o săptămână. Sabotaj sau neglijență?!, ne-am întrebat noi atunci. Reamintim că prețul acestei clădiri de patrimoniu, construite din inițiativa lui Ionel Brătianu și care includea și un observator astronomic, plus un teren de circa 4.000 mp de teren, era de doar 100.000 de euro.
La sesizarea edilului Ioana Jenica Dumitru împotriva Georgetei Ion, secretarul Primăriei, Prefectura Argeș a demarat o anchetă. O altă acțiune a primarului orașului Ștefănești este cea în care a sesizat Comisia de disciplină cu privire la întocmirea defectuoasă a documentelor în ședința Consiliului Local din data de 24 mai 2018, în sensul că același secretar Ion Georgeta a înlocuit datele din procesul-verbal inițial. În fine, a treia sesizare a fost vestita bătaie între consiliera personală de atunci a primăriței, Lavinia Năstase, și aceeași secretară Georgeta Ion, consumată pe holurile primăriei.
Ei bine, în cazul pierderii din patrimoniul Ștefăneștiului a bunurilor Brătienilor, prin neexercitarea dreptului de preempțiune, a fost găsită vinovată Georgeta Ion și sancționată cu… 5% din salariul pe o lună. Frecție la un picior de lemn, cum s-ar spune. Iar în cazul celorlalte două sesizări, ele au fost clasate de către Prefectură. Într-un comunicat oficial remis redacției noastre, Ioana Jenica Dumitru critică Prefectura pentru că nu a pedepsit-o pe Georgeta Ion pentru modificarea datelor din procesul-verbal al unei ședințe de Consiliu Local din mai 2018. Cât despre vestita bătaie, șefa și prietena Laviniei, ne referim, desigur, la primărița Ioana Jenica Dumitru, aceasta spune apăsat că nu era de competența Prefecturii să claseze ancheta, ci a organelor de Poliție.

Bătaia dintre Lavinia Năstase și secretara Georgeta Ion a fost clasată

„În fapt, primarul orașului Ștefănești a sesizat Comisia cu privire la întocmirea defectuoasă a documentelor în ședința Consiliului Local din data de 24 mai 2018, în sensul că secretarul Ion Georgeta a înlocuit datele din procesul-verbal inițial, încălcând astfel art. 28 din HG 1344/2007. În mod eronat, Comisia de disciplină pentru analiza faptelor secretarilor UAT sesizate ca abateri disciplinare a precizat în rezoluția de clasare faptul că secretarul UAT Ștefănești a întocmit defectuos documentele în ședințele pe comisii din 22.06.2018 și 19.07.2018. Cu alte cuvinte, Comisia a dat o rezoluție într-o speță pe care primarul nu a sesizat-o și nu a dat o rezoluție cu privire la sesizarea primarului (cea din data de 24 mai 2018, n.red.).
Referitor la incidentul dintre secretarul UAT Ștefănești, doamna Georgeta Ion, și directorul Centrului Cultural Ștefănești, doamna Lavinia Năstase, acesta nu este de competența Comisiei de disciplină pentru analiza faptelor secretarilor UAT sesizate ca abateri disciplinare, ci a organelor de Poliție”, s-a precizat apăsat în comunicatul oficial remis redacției noastre de Primăria Ștefănești. Pe surse, am aflat că, deși primărița a făcut sesizări, ulterior nu a mai venit și cu documente care să sprijine sesizările sale. Iar lucrul acesta poate să dea de gândit.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii