Web Analytics

Prefectul nu şi-a trimis jurist la procesul cu primarul Ionică

de | 25.04.2019 13:41 | Politica si Administratie

După cum se știe, pe 5 aprilie, Tribunalul Argeș a judecat dosarul în care Cornel Ionică a cerut suspendarea ordinului emis de prefectul județului, Emilian Dragnea, privind încetarea mandatului său la cârma Primăriei Pitești, după ce ANI l-a găsit în conflict de interese (dosar în care pârâți au fost atât Instituția Prefectului Argeș, cât și prefectul). Instanța i-a admis cererea, iar Cornel Ionică a revenit în funcția de primar al municipiului Pitești. Deși procesul era unul cu mare miză, Prefectura Argeș nu a trimis niciun jurist care să o reprezinte la acel termen din 5 aprilie.

Prefectul Dragnea, derapaje de limbaj: „Voi, jurnaliștii, vă faceți meseria într-o anumită zonă, nu așa…”

Contactat telefonic pe tema absenței juristului la procesul câștigat de primarul Cornel Ionică, prefectul Emilian Dragnea a avut o reacție irascibilă și cu mai multe derapaje de limbaj. ”Vă faceți că nu știți să citiți, am impresia! Nu este obligativitate prezența unui jurist al Prefecturii la un proces pe contencios-administrativ și nici nu se cere punct de vedere. Aici nu e ca la împărțirea de avere, partaje, crime… Aici se discută pe acte. Iar actele sunt depuse acolo și își urmează cursul. L-a întrebat cineva pe domnul primar Ionică în instanță ce punct de vedere are? Văd că vrei să o duci într-o anumită zonă, din câte simt eu”, a spus prefectul Dragnea.
Ulterior, tot mai iritat, asta și după ce i-am spus că pur și simplu ne facem meseria de jurnaliști de ani buni și cu profesionalism și că dorim să aflăm niște informații publice și de ce Prefectura nu a avut reprezentant într-un proces de interes maxim, prefectul Emilian Dragnea a continuat să vorbească pe același ton nervos și cu acuze nefondate: ”Voi, jurnaliștii, vă faceți meseria într-o anumită zonă, nu așa… Nu induceți ideea că Prefectura nu a trimis pe nimeni acolo ca să piardă procesul. Eu o văd ca pe o insinuare și știi că cu mine nu merg insinuări din astea, ți-o spun direct. Nu sunt supărat pe tine, stai liniștit. Și, în rest, ce mai faci?”
O reacție halucinantă la niște întrebări pertinente a celui mai inactiv prefect de Argeș din ultimele două decenii. Cât despre activitatea mea de jurnalist și a colegilor mei, îi pot trimite la orice oră domnului Dragnea CV-urile și zeci de exemple de jurnalism făcut ca la carte, la cel mai înalt nivel. Jurnalism apreciat la nivel național și nu numai. Chiar așa, domnule prefect Emilian Dragnea, care sunt cele mai mari ”realizări” ale carierei dumneavoastră în afară de faptul că ați organizat două conferințe de presă în doi ani și că ați fost membru PSD?

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii