# Sonia Constantinescu a câștigat procesul cu Instituția Prefectului, care trebuie s-o reîncadreze și să îi plătească salariile neacordate, plus dobânda # Instanța a decis că ”ordinul de încetare a raportului de serviciu reprezintă act discriminatoriu pe criteriul sexului”
După ce timp de 26 de ani a fost șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului, Sonia Constantinescu a fost pensionată forțat, anul trecut, de ex-prefectul Emanuel Soare. A contestat ordinul în instanța de contencios administrativ, cerând constatarea nulității actului emis de prefect. În contestație, Sonia Constantinescu a scris că ordinul este vădit nelegal și a fost emis de prefectul județului Argeș cu exces de putere și încălcarea dreptului său la demnitate în muncă, prin nesocotirea cererilor formulate privind menținerea în funcția publică, precum și a dreptului său la beneficiul unui tratament egal cu cel al bărbaților în materia încetării raporturilor de serviciu. „Ordinul de încetare a raportului meu de serviciu reprezintă act discriminatoriu pe criteriul sexului, în condițiile în care vârsta împlinită de mine la data emiterii actului administrativ contestat nu era de 65 de ani, ci de 62 ani și 9 luni”, a precizat doamna.
Iar prima instanță i-a dat dreptate, anulând ordinul nr. 192/14.04.2020. În plus, magistrații au decis reîncadrarea în funcția publică deținută anterior și au obligat Instituția Prefectului la plata unei despăgubiri egale cu diferența între veniturile obținute de aceasta de la data eliberării din funcție și până la data reintegrării efective, respectiv cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate, plus dobândă. De asemenea, Prefectura este obligată la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 1.500 de lei. Termenul de recurs este de 15 zile de la data comunicării.
Alina Crângeanu
Citește și Toţi au promis, toţi au uitat… Transformarea pădurii Trivale în rezervaţie naturală, o eternă gogoaşă electorală
0 Comentarii