Politica îngroapă inițiativa de salvare a Pădurii Trivale. O usucă prin meschinăria unora și altora, disperați să mai câștige o poală sau două de voturi pe seama ei. E cinic și trist când, din calcule rudimentar politicianiste, se joacă alba-neagra cu sensibilitatea piteștenilor pentru ultimul ochi de spațiu verde și aer curat al orașului. Și spune asta un ziarist al Jurnalului de Argeș, publicație care a scris încă din 2007 despre teleportările criminale făcute în pădurea Trivale. Și care publicație a avut de suferit pentru curajul de a scrie adevărul, prin procese pierdute la justiția strâmbă din Pitești, însă câștigate apoi, numai prin strămutare acolo unde se agață harta în cui, la Tribunalul din Oradea.
Am adus în discuție această secvență din istoria județului, care se suprapune cu istoria unui ziar ce face 30 de ani de existență la anul. Și îi va face indiferent că Armand Chiriloiu, actualul șef de la Direcția Silvică, împreună cu gașca pesedisto-penelistă disperată să-l salveze, l-ar vrea închis. Am făcut puțină istorie ca să înțeleagă unii și alții, indiferent că sunt PNL sau PSD, că avem autoritatea morală să ne pronunțăm pe subiectul Pădurii Trivale. Asta în contextul în care unii politicieni s-au eliberat abia acum din lesă și din coteț, în an preelectoral, ca să descopere Pădurea Trivale.
Da, domnilor, noi am descoperit Pădurea Trivale încă de când samsarii și politicienii au început s-o fure, prin 2006-2007-2008. Atunci când prefecții, subprefecții și directorii de Direcții Silvice și Agricole erau de dreapta, adică PNL și PD-L. Și dau și câteva nume – Iani Popa, Ion Cârstoiu, Valerian Jinga, Lulu Vasilescu. Nu că cei de stânga n-ar fi pus botul la măcel, dar, spre ghinionul sau poate norocul lor, nu se aflau atunci la butoanele guvernării. Însă cu siguranță sunt și PSD-iști care, direct sau prin interpuși, au ajuns proprietari în Trivale. Ba chiar răposatul, din punct de vedere politic, desigur, Tudor Pendiuc, a trimis ADP-ul să defrișeze o felie din pădurea Trivale ca să facă drum de acces spre vila amantei. Și a și fost condamnat pentru asta, și nu doar pentru asta. Spre deosebire de amanta-secretară care, după ce l-a sifonat, a scăpat.
Dar să revin. Prefectul Radu Perianu a atacat zilele trecute hotărârea prin care Consiliul Local Pitești a votat pentru începerea demersurilor ca Trivalea să devină pădure-parc. Și a motivat că HCL respectivă n-a stat suficient în transparență decizională, așa cum cere legea. E dreptul lui s-o atace. Așa cum e dreptul executivului din Pitești să mai voteze încă o dată, bineînțeles după ce respectă procedura de transparență decizională pe care a cerut-o prefectul. Însă, dacă și după ce se face/parcurge din nou procedura de transparență decizională, iar votul majoritar al CL este tot pentru pădure-parc și domnul prefect pune din nou bețe în roate proiectului, atunci nu este în regulă. Iar prefectul Perianu își compromite definitiv cariera, atât cât mai este ea, prin declanșarea unui nou război de tipul „Bulevardul Pardon II”. Dacă operațiunea „Bulevardul Pardon I” i-a mai băgat un mandat de primar în buzunar Elenei Lasconi, foarte probabil că episodul II al operațiunii, de data asta la Pitești, prin atacarea în continuare a proiectului „Trivale-pădure parc”, l-ar face pe Cristian Gentea primar pentru a doua oară. Și nu oricum, ci en fanfare.
Citește și Bulevardul Pardon, eliberat de… subprefectul Minciunescu! „Am decis să nu formulez recurs”
0 Comentarii