Web Analytics

Prefectul Radu Perianu: „În județul Argeș, numărul urșilor este dublu față de optim”

de | 29.06.2022 12:41 | Actualitate

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural Argeș, prefectul Radu Perianu a ridicat problema atacurilor provocate de urși și i-a îndemnat pe cetățenii afectați să ceară sprijinul primăriilor.

„Am pus întrebări către Mediu și către Garda Forestieră. Aș vrea ca instituțiile care au atribuții și în acest sens să nu aștepte să se întâmple nenorociri. În județul Argeș, la acest moment, numărul urșilor este dublu față de optim. Specialiștii Gărzii Forestiere spun că sunt 800 de exemplare în condițiile în care un număr optim ar fi de 400 de urși.

Vorbim despre o specie protejată pentru care Ministerul Mediului poate aproba recoltarea dacă animalul a ajuns în intravilan și a produs pagube sau a pus în pericol viețile oamenilor.

Voi fi foarte atent la aceste probleme și le transmit argeșenilor din zonele în care apar animale sălbatice în gospodării sau în apropierea lor, să ceară sprijin primăriilor pentru că prin intermediul lor se întrunesc comisiile care soluționează problema, dar și structurilor de ordine publică”, a transmis prefectul.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *