Web Analytics
scris miercuri, 26.10.2022

Prefectul îi zice iar ”pardon” primăriței Lasconi! Motivul unui nou proces: nereguli la un bloc de locuințe sociale

Joi, 27 octombrie, este programat un nou termen de judecată în deja cebrul proces al Instituției Prefectului cu primărița municipiului Câmpulung referitor la Bulevardul ”Pardon”, reamenajarea acestuia fiind blocată de mai mult timp din cauza unor nereguli la autorizația de construire.

Prefectul îi zice iar ”pardon” primăriței Lasconi! Motivul unui nou proces: nereguli la un bloc de locuințe sociale

Citește și: A murit directorul de la Textila Novatex Pitești

Radu Perianu, prefectul județului, ne-a spus astăzi, cu prilejul prezentării raportului de activitate la un an de mandat, că este posibil să declanșeze o nouă acțiune în instanță la adresa primăriței municipiului de la poalele Mateiașului.

”Din păcate, avem o nouă situație de nelegalitate tot la Câmpulung. Primăria a emis o autorizație de construire a unui bloc de locuințe sociale fără să oțină înainte multe dintre documentele obligatorii în astfel de cazuri. Nu o spun eu, ci este scris negru pe alb într-o adresă venită de la Inspectoratul Județean în Construcții, pe 25 august. Primarul municipiului Câmpulung Muscel a fost amendat cu 10.000 lei (100 milioane lei vechi – n.n.) pentru fapte ce constituie contravenții la normele legale privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Inspectorii spun că autorizația de construire a fost emisă în afara termenului legal, că cererea pentru emiterea autorizației nu conține lista avizelor, acordurilor, studiilor de specialitate, că nu a fost solicitat avizul serviciului deconcentrat al autorității centrale privind protecția sănătății populației și cel al MAI Poliția Locală – Biroul Rutier. Pe 27 septembrie am cerut instituției de control să îmi transmită dacă sunt lucruri ce pot fi remediate, pentru că intenționam să nu mai ajungem în instanță. Răspunsul a fost negativ. Am ajuns în aceeași situație de care m-am lovit și în 2021, cu bulevardul” – a spus prefectul.

Radu Perianu i-a cerut un punct de vedere pe această temă și primăriței Elena Lasconi, dar nu a primit niciun răspuns. Prin urmare, ”ne aflăm în situația de a promova o nouă acțiune în instanță” – a declarat prefectul.

De notat că Prefectura s-a sesizat în acest caz tot după o reclamație făcută de o persoană fizică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *