Web Analytics

Prefectul Emanuel Soare: „vom propune măsuri care vizează o generalizare a portului măștii, indiferent că este spațiu public sau spațiu închis”

de | 27.07.2020 14:24 | Actualitate

În contextul în care, la începutul acestei săptămâni, era așteptată carantinarea 12 localități din județul Argeș, prefectul Emanuel Soare a susținut, în urmă cu puțin timp, o conferință de presă în aer liber, în care a discutat despre această măsură extremă care i-a îngrijorat pe cetățeni. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, primarii localităților vizate au realizat rapoarte cu privire la situația existentă la nivelul localităților lor dar și cu măsurile pe care le au în vedere pentru următoarea perioadă, pe marginea cărora se va discuta mâine în cadrul ședinței CJSU. În această întâlnire DSP Argeș va prezenta o analiză la zi a situației pandemice de la nivelul județului Argeș.
„Noi nu ne dorim izolarea sau carantinarea anumitor localități pentru că aceste măsuri nu pot fi, în sine, decât o ultimă soluție, după ce toate celelalte se vor fi aplicat. Să purtăm mască, să pastrăm distanța și să ne spălăm mai des cu apă și săpun. Nu ne dorim să zolăm oamenii acasă iar la sfârșitul acestei perioade de carantinare să nu fi învățat nimic. Singura noastră șansă, pentru a evita carantinarea unor localități. Este nebvoie de o mobilizare mai mare a tuturor instituțiilor, publice, o mobilizare și o implicare mai mare a autorităților locale și sperăm că populația va percuta și va adopta aceste comprortamente pentru că virusul nu va pleca astăzi, sau mâine, sau la sfârșitul anului…și trebuie să fim pregătiți. Dar din feedback-ul instituțiilor, autorităților de control, primari, cetățeni, nu avem în acest moment, date care sa ne conducă spre aceste ultime măsuri privind carantină și izolare. Mâine avem toate datele și le vom analiza în comitetul județean de urgență. În comitetul județean de mâine voi propune un set suplimentar de măsuri restrictive care se adaugă deja celor existente. Săptămâna trecută am introdus restricții privitor la terase și vom stipula foarte clar că și evenimentele private care se desfășoară în aceste localuri vor trebui să se adapteze, vom propune măsuri care vizează o generalizare a portului măștii. Vom merge pe ideea că masca devine obligatorie acolo unde se întâlnesc mai mult de două persoane, indiferent că este spațiu public sau este spațiu închis. – pentru ca în acest context în care economia trebuie să functioneze, populația trebuie să se miște, să prevenim aceste focare, posibile puncte vulnnerabile. Vorbim de aglomerările din mijloacele de transport public, aglomerările în mijloacele de navetă, de tip maxi taxi, la schumbul de ture în cadrul companiilor care lucrează pe schimburi,cele de la la terase, cluburi sau în spațiile publice, zonele centrale, zonele de parcuri, acolo unde oamenii se adună”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii