Prefectul Emanuel Soare: „Vom închide şcolile din cauza unor evenimente private, care sunt sursă de infectare!”

de | 18.02.2021 14:18 | Actualitate

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a anunțat marți într-o conferință de presă că în județ sunt 19 unități de învățământ în care există cazuri de Covid-19, la doar o săptămână de la începerea celui de al II-lea semestru. Mai exact, sunt 21 de elevi pozitivi, trei profesori și o secretară.

Soare: ”Copiii se infectează în afara școlii, în familie…”

”În general, există câte un caz pe școală. Fac excepții Școala «Traian», unde sunt 3 cazuri, și Colegiul «Armand Călinescu», unde sunt două. Sunt multe cazuri de elevi pozitivați înainte de a începe școala. Din 29 de teste efectuate celor cu care s-a intrat în contact, doar unul a fost pozitiv. Deci, cei pozitivi s-au infectat înainte de începerea școlii. Copiii se infectează în afara școlii, în familie, la petreceri sau la munte, adică la evenimente private sau la pensiuni. Ei sunt lăsați de părinți să meargă la diferite petreceri… Vom închide școlile din cauza acestor evenimente private, care sunt sursă de infectare. Acest lucru anulează toate eforturile noastre depuse pentru ca elevii să meargă la școală”, a spus Emanuel Soare.
Prefectul a mai declarat că așteaptă o creștere a ratei de infectare printre elevi, ceea ce va duce la reintrarea în învățământul online. Cele mai multe cazuri sunt în Pitești, dar și în Bascov și Călinești.
M.S.

Citește și S-a adoptat! Părinții vor primi zile libere plătite dacă se închid școlile din cauza pandemiei

Citește și Premierul Cîţu: Vaccinarea împotriva coronavirusului NU va fi obligatorie

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii