Web Analytics

Prefectul Emanuel Soare: „Toate persoanele care ies de azi din carantină vor intra 14 zile în izolare la domiciliu”

de | 25.03.2020 15:04 | Actualitate

Graţie eforturilor autorităţilor din judeţ, începând de miercuri 25 martie, persoanele asimptomatice ce ies din carantină din Argeş vor intra obligatoriu în izolare la domiciliu.

Asta după ce a stârnit un val de nemulţumiri un document devenit obligatoriu din 23 martie, document potrivit căruia persoanele asimptomatice aflate în carantină nu vor mai fi testate în a 12-a şi a 13-a zi, aşa cum prevedeau reglementările până duminică 22 martie. Acest fapt ducea inevitabil la anumite riscuri, în frunte cu acela ca persoanele asimptomatice să fie ulterior descoperite cu coronavirus şi că contamineze alte persoane.

Iată ce a declarat prefectul Emanuel Soare: „Conform legislaţiei în vigoare, începând  din 23 martie, persoanele asimptomatice aflate în carantină nu se testează la încheierea perioadei de 14 zile. Regula se aplică la nivel naţional, nu este opţională. Privitor la situaţia din judeţul Arges, am stabilit următoarele: Tuturor persoanelor care vor ieşi din carantină, începând cu 25 martie li se va constata starea de sănătate de catre echipe de medici, la faţa locului. În funcţie de rezultatele analizelor, se vor dispune măsuri specifice. Mai mult decat atât, în urma demersurilor noastre realizate la nivel naţional, legat de acest subiect, s-a stabilit faptul că toate persoanele care ies din carantină şi care nu sunt testate, fiind asimptomatice şi, deci, neîncadrându-se în definitia de caz, vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii