Web Analytics

Prefectul de Argeș: „Luni, elevii revin în bănci. Să avem grijă de sănătatea și siguranța lor”

de | 5.01.2023 13:05 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Comisia mixtă de control în unități de educație, constituită prin ordin de prefect, se află în activitate și poate fi sesizată oricând la adresa de email cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro, mai ales că, de luni, 9 ianuarie, reîncepe școala.

Citește și: Premieră la Filarmonica Pitești: abonamentul anual. Uite cât costă

În acest context, prefectul de Argeș, Radu Perianu, ne-a comunicat câteva dintre situațiile analizate în cadrul comisiei, constatate în luna noiembrie a anului trecut.

Atenție la viroze, fumat, violențe!

Lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine ce deservesc școli. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 lei. Le atrag atenția tuturor agenților economici că nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur, încât elevii au nevoie și de mai multă protecție.

Insist pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor! A fost încă de la semnarea Ordinului, unul dintre obiectivele Comisiei. Jandarmeria Argeș a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 lei, dar și avertismente.

Cinci sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor- o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea ambelor fete implicate.

Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții” – a transmis Prefectul Radu Perianu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *