Web Analytics

Poziţia uzinei Dacia față de protestul de vineri: „Un protest incorect”

de | 2.12.2016 11:17 | Actualitate


Oficialii Dacia au transmis un comunicat cu privire la protestul desfășurat de sindicaliști în această dimineață, în parcarea din fața uzinei, prin care salariații au atras atenția asupra condițiilor proaste de transport  de care beneficiază

„Ca urmare a accidentului care a avut loc pe 25 noiembrie în centrul orașului Pitești, accident în care două autobuze ce transportau angajați ai Automobile Dacia au fost implicate, o anchetă desfășurată de autoritățile competente pentru stabilirea cauzelor accidentului este în curs. Autobuzele aparțin unei companii furnizoare de servicii de transport pentru Dacia.

 

Automobile Dacia colaborează cu trei operatori independenți pentru transportul salariaților săi. 3 milioane de kilometri se parcurg anual pentru a se asigura necesarul de transport al salariaților. Cele trei societăți și mijloacele lor de transport sunt autorizate și certificate de autoritățile competente.

 

Marți, 29 noiembrie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă (CCSM) în cadrul căreia Președintele-Director General al Automobile Dacia și reprezentanții Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au stabilit împreună acțiuni care au fost apoi comunicate angajaților. Printre acțiunile deja întreprinse se numără și solicitarea ca Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Registrul Auto Român (RAR) să verifice din nou, cât mai curând posibil, dacă societățile care asigură transportul salariaților respectă toate prevederile legale. Președintele-Director General a fost pe teren pentru a vedea starea autobuzelor.

 

Astăzi, 2 decembrie, în ciuda acțiunilor clarificate, comunicate și stabilite în ședința respectivă, acțiuni care țin de responsabilitatea Automobile Dacia, un protest incorect, la care au participat câteva sute de angajaţi, a fost organizat în afara uzinelor. .

 

Președintele-Director General Dacia reafirmă faptul că prioritatea numărul 1 a companiei este securitatea și sănătatea angajaților, atât la locul de muncă cât și în timpul deplasării la și de la locul de muncă. Planul de acțiuni pentru transport va fi coordonat cu rigurozitate, iar monitorizarea acestuia va avea loc în cadrul CSSM”, se arată în comunicatul transmis de Dacia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii