Cum răspunde Spitalul Judeţean la acuzațiile unui bărbat rămas mutilat

de | 26.01.2018 09:45 | Actualitate

petrica 2

Un argeşean, victimă a unui accident de muncă, îi acuză pe medicii Spitalului Județean de Urgenţă din Piteşti că, în loc să-i reimplanteze degetul tăiat, i l-au aruncat la gunoi.

Accidentul a avut loc pe 23  ianuarie, când Ion Bălan (30 de ani) și-a prins degetul mic de la mâna stângă într-o presă presă hidraulică. Omul spune că degetul i-a fost retezat total, iar colegii i l-au pus într-o pungă cu gheaţă şi au plecat cu bărbatul la Spitalul Judeţean. Doar că unitatea nu avea medic de chirurgie plastică și tot ce a primit bărbatul drept îngrijire medicală a fost bandajarea rănii, cu recomandarea să revină la spital pentru a fi văzut, ulterior, de un specialist.
Când bărbatul a revenit a doua zi, degetul dispăruse. Omul afirmă că nimeni nu i-a cerut acordul ca degetul să-i fie incinerat şi e convins că reimplantareaera posibilă.

Bărbatul este hotărât să sesizeze cazul Colegiului Medicilor Argeș unde va cere tragerea la răspundere a celor despre care spune că l-au lăsat mutilat.

Dr. Marius Pascu: „Fragmentul lipsă era  neimplantabil”

Oficialii Spitalului Județean Argeș recunosc că unitatea are deficit de personal pe Chirurgie Plastică, dar spun că prezența unui chirurg plastician la acel moment nu ar fi schimbat cu nimic situația pentru că degetul pacientului era neimplantabil.

„Pacientul nu a venit nicidecum să i se reimplanteze degetul. A venit în urma unui accident de muncă, cu degetul amputat. Nici nu s-a pus problema unei astfel de intervenții, pentru că fragmentul lipsă era  neimplantabil. Ideea asta se pare că le-a venit apoi prietenilor care vor să facă un subiect din chestia asta. La momentul respectiv, pacientul a înţeles că piesa, restul de ţesut este neimplantabil.  Fapul că  nu avem gardă de chirurgie plastică nu a schimbat  cu nimic evoluţia lucrurilor”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, dr Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului  Judeţean de Urgenţă din Piteşti

 Foto: curier.ro

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii