Web Analytics

Povestea infectării şi apoi vindecării lui Dani Coman: „M-am vindecat repede de Covid cu medicamentele aduse din Rusia de dl. Gigi Becali”

de | 13.11.2020 10:34 | Actualitate, Sport

# Având în vedere că ai fost depistat pozitiv cu Covid-19, în primul rând te întreb: cum te simți?
– Acum mă simt bine. Singura problemă este că încă nu mi-au revenit gustul și mirosul. În rest, am o stare bună.
# Când ai fost depistat pozitiv? În ce context?
– Pe 26 octombrie, de Sf. Dumitru, mi-am făcut testul și am văzut că sunt pozitiv.
# Ai avut vreun simptom atunci?
– Nu. Am avut o întâlnire cu un bun prieten, care cu o seară înainte a avut primele simptome de Covid. La mine, acest virus s-a manifestat cu dureri de cap, febră musculară și dureri în gât.
# Ce tratament ai luat?
– Norocul meu a fost că m-am vindecat repede datorită d-lui Gigi Becali, care mi-a trimis medicamentele pe care mi le-a adus din Rusia.

„Am avut dureri de cap, febră musculară și durere în gât vreo trei zile”

# Cât a durat perioada critică?
– Am avut dureri de cap, febră musculară și durere în gât vreo trei zile, după care m-am simțit mai bine. Singura problemă, deși a trecut mai bine de două săptămâni, este că nu mi-au revenit gustul și mirosul. Am terminat tratamentul, iar acum nu mai iau decât vitamina C, vitamina D și Zinc.
# Colegii de la Astra au avut probleme?
– Nu au avut simptome majore.
# La şcoala de fotbal din Pitești, care îți poartă numele, ai intrat în contact cu cineva?
– Nu am intrat cu absolut nimeni în contact. Norocul meu a fost ca, exact în seara când m-am întâlnit cu prietenul acesta al meu, să aibă el primele simptome, iar de a doua zi m-am autoizolat și față de familie… Mă simt bine și pot să spun că, de curând, am terminat de făcut sport în casă. Fizic mă simt foarte bine.
# Cum a fost pentru tine această perioadă de izolare?
– Nu am avut probleme, poate că aveam nevoie de o perioadă de odihnă… Au fost perioade grele și sunt în continuare perioade grele la club, momente în care te simți epuizat atât fizic, cât și psihic, așa că nu am simțit prea mult această perioadă de stat în casă.

„Este mai mult decât o răceală și chiar trebuie să nu neglijăm sub nicio formă acest virus”

# Ce le-ai spune semenilor în legătură cu această boală?
– Vreau să le transmit tuturor oamenilor, indiferent că sunt sportivi sau nu, să se protejeze cât pot de mult, pentru că este o treabă serioasă. Gândeam și eu: ce poate fi decât o simplă răceală? Din păcate, nu este așa, este mai mult decât o răceală și chiar trebuie să nu neglijăm sub nicio formă acest virus. Să ne protejăm cât putem de mult, pentru că nu este simplu.

„Școala Coman nu a avut voie să se schimbe la Centrul de copii al FC Argeș. Că nu au vrut Ionică și alții…”

# Schimbând puțin registrul, te întreb dacă Școala de fotbal ”Dani Coman” are vreo colaborare cu FC Argeș… sau cu Astra, acolo unde ești președinte?
– Nu am nicio colaborare cu FC Argeș… Problemele la Pitești stau în felul următor. Sunt singurul om care a ținut fotbalul piteștean în viață, atunci când s-a întâmplat cu nea Gicu Dobrin, Dumnezeu să-l odihnească în pace, și mă refer și la ce s-a întâmplat cu Cornel Penescu. Am fost singurul care a investit sute de mii de euro în Academia de fotbal și am ținut fotbalul piteștean în viață, câștigând trofee, câștigând un titlu de campion național în finala cu Craiova, o echipă care a vândut la momentul acela jucători pe milioane de euro. Nimeni nu a mai investit în fotbalul piteștean la momentul respectiv. Eu am fost singurul. Deși am fost singurul care am investit atunci, nu am putut să beneficiez de un vestiar, deși toată lumea se schimbă în vestiarele de la Centrul de copii și juniori, chiar și oamenii care vin să joace tenis cu piciorul se schimbă acolo în vestiar. Ei bine, Școala ”Dani Coman” nu a avut voie să se schimbe acolo. Că nu au vrut Ionică și alții… Copiii de la școala mea de fotbal nu au avut voie să se schimbe la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș. Cred că am făcut multe pentru fotbalul piteștean și s-au încasat bani buni la momentul respectiv pe mine și am ajutat cât am putut atât echipa FC Argeș, cât și fotbalul piteștean prin Academia de fotbal. Am dat jucători la FC Argeș fără să cer un leu, deși eu am plătit pe ei, nu am cerut nici măcar grila de formare pe jucătorii pe care i-am dat. Le-am propus să mi se dea chiar și cel mai mic vestiar de acolo, în care să se schimbe toate grupele mele de copii și juniori și să dau procent pentru orice copil pe care îl am eu la academia de fotbal, să aibă prioritate FC Argeș. Nu au acceptat nici variata asta. Am înțeles! Au fost răutăți ale fostului primar Cornel Ionică la adresa mea și a Academiei de fotbal. Nu am înțeles de ce și nici nu am să înțeleg vreodată. Am văzut acum că se încearcă tot timpul, și chiar mi s-a luat un antrenor, și aici mă refer la Ariciu, fără să discute cu mine… Trec și peste asta, pentru că nu sunt un om ranchiunos…

„Să-mi dea posibilitatea să folosim şi noi un vestiar de la Centrul de copii şi le dau procent pentru fiecare copil pe care îl am”

# În prezent cum stau lucrurile?
– Cu acest interviu, le fac celor de la FC Argeș aceeași propunere. Să-mi dea posibilitatea ca jucătorii de la academia mea de fotbal să se schimbe într-un vestiar de la Centrul de copii și juniori, acolo unde m-am schimbat și eu și unde am făcut performanță, unde am crescut, unde m-am format ca om, unde au fost formați atâția jucători și le dau procent pentru fiecare copil pe care îl am. Le mai fac propunerea asta încă o dată. Acum, că s-a schimbat primarul, poate acceptă varianta asta.
# Cum comentezi faptul că sponsorul Viorel Tudose are în plan să strângă toate școlile de fotbal pe lângă Centrul de copii și juniori?
– Eu am avut mai multe discuții cu dl. Tudose și chiar mi s-a părut un om implicat, un om care dorește să facă foarte multe la FC Argeș și sper să fie ajutat să facă asta. Și eu mi-aș dori să se întâmple acest lucru și anume să se adune cei mai buni jucători de la școlile de fotbal din Pitești, să se facă un centru de copii și juniori puternic. Dacă vor mai fi răutățile care au fost în trecut, mă îndoiesc de acest lucru.
# Pe final, te întreb: cum vezi parcursul FC Argeș din Liga I?
– E o echipă nou promovată, o echipă care nu a avut timp să-și aducă jucătorii pe care probabil îi doreau, dar ultimele rezultate dau speranțe că în continuare se poate face ceva la FC Argeș. Odată cu venirea d-lui Tudose, cred că se poate obține mult mai mult.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Don Becali-s vede interesu’ , dara matale ce vezi ?!