Web Analytics

O poveste chiar reală. Unui piteştean stabilit în Anglia i s-a livrat comanda de pizza prin robot

de | 25.07.2019 13:47 | Actualitate

Desemnat, în 2014, cel mai bun asistent social din România, Ionuț Neacșu trăiește deja de patru ani în Marea Britanie, unde lucrează în domeniul protecției copilului. S-a integrat și are o viață, alături de familia sa, în comitatul Buckinghamshire. Dar probabil că sunt lucruri care îl mai șochează încă, așa cum li se întâmplă tuturor românilor care aleg o țară din afară nu pentru bani, ci pentru bunul mers al lucrurilor, pentru civilizație, într-un cuvânt. Așa se face că, săptămâna trecută, a postat pe pagina de socializare o întâmplare, pentru noi (dar chiar și pentru el), de domeniul SF-ului.
„Viitorul e mai aproape decât crezi. Prima dată a fost când am dat comandă de pizza și m-am pomenit cu el la ușă. Se uita cu ochii bionici cruciși, a clipit de câteva ori și a zis cu o voce robotică: «Comanda dv. este gata». Nu am știut cum să reacționez, am șoptit doar un timid și prelung «Okkk…». Și atunci s-a deschis o ușiță din el și a ridicat pizza pe o platformă metalică. Pizza, desigur fierbinte. O iau, el îmi rostește un metalic «Thank you and have a good day!». Am rămas cu banii de bacșiș întinși și fluturându-i «See you soon». El face o piruetă la 180 de grade și apoi se depărtează cu semnalele luminoase aprinse discret. Fiul meu, rămas câteva secunde cu gura deschisă, articulează: «Tati, crezi că, dacă am cumpăra un roboțel din ăsta, s-ar putea duce la școală în locul meu?». Astăzi l-am întâlnit întâmplător. Se pregătea să treacă strada. S-a asigurat prudent că au trecut toate mașinile și apoi o pornește accelerând un pic, pesemne să nu lase clientul să aștepte prea mult sau să recupereze secundele pierdute.
PS: Înțeleg că, pe baza unei simple aplicații, oamenii pot să facă cumpărăturile on line și băiatul ăsta livrează rapid și în condiții sigure marfa la domiciliu. Și fără a pune la socoteală că nu acceptă bacșiș. Vestea proastă este că e doar o problemă de timp până când Wall-e-uri de acest fel vor înlocui oamenii și nu doar pentru astfel de activități de livrare la domiciliu. Urmează șoferii de taxi, casierii, operatorii call center și, nu prea departe, avocații, personalul medical, agenții imobiliari și câți alții. Mă gândesc serios să mă reprofilez…”, a încheiat într-o notă ușor ironică Ionuț, domeniul său fiind, desigur, unul în care obiectul muncii este sufletul.
Pentru edificare, acesta a postat și câteva fotografii, precum și un filmuleț cu roboțelul care livrează pizza pe strada sa.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii