Web Analytics
scris duminică, 30.07.2023

Porumb furajer contaminat cu Aflatoxină B1 a ajuns din România în Olanda

Un lot de porumb furajer contaminat cu Aflatoxină B1, substanță cu un puternic efect cancerigen, a ajuns din România în Olanda. Marfa nu a fost distribuită pe piața olandeză.

Porumb furajer contaminat cu Aflatoxină B1 a ajuns din România în Olanda

Citește și: Scandalos! La Gara Piteşti scările rulante sunt defecte de o lună! Şi nimeni nu le repară!


Olanda a notificat Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje și au calificat drept grav nivelul de risc al contaminării. A fost identificat un lot de porumb furajer contaminat cu o substanță din categoria micotoxinelor, care ar fi cancerigene. Sistemul Rapid de Alertă nu a oferit, însă, date despre cantitatea totală de porumb furajer din care a fost prelevată proba și nici informații despre măsurile luate de autoritățile olandeze în privința lotului contaminat.
Marfa contaminată provine de la o fermă din județul Arad. Autoritățile din Olanda nu au precizat numele fermei de la care a fost achiziționat furajul și nici cantitatea cumpărată. După notificarea din 5 iulie în RASFF, Olanda a procedat la o investigare/follow up a companiei arădene, dar nu au fost făcute publice, în RASFF, rezultatele acestei investigații și nici numele companiei respective. Nivelul maxim admis de Aflatoxină B1 este de 0,02 mg/kg, iar analiza a depistat o concentrație de 0,200 mg/kg în proba prelevată din lotul din România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *