Web Analytics

Popa Onu pregăteşte schisma de la Argeş

de | 1.06.2017 14:57 | Dezvăluiri

7 popa onu# Răzvrătit fiindcă i s-a luat găina cu ouă de aur care este parohia Mavrodolu # El a început să strângă semnături pentru „Biserica Creștină a Noului Legământ”, o asociație religioasă schismatică condamnată de Patriarhia Română, nu și de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului care a amuțit

”Feriți-vă de proorocii mincinoși care vin la voi în haine de oi iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi.”
(Evanghelia după Matei)…

Supărat că în urma nenumăratelor cereri la Arhiepiscopie, după ce a fost îndepărtat de la parohia Mavrodolu din Pitești ca urmare a mai multor abateri, printre care și acuzațiile de hărțuire sexuală a unei enoriașe, nu a primit nicio parohie, preotul Constantin Onu pregătește o schismă. Acesta a început să strângă semnături pentru înființarea unei asociații religioase care îi va putea permite, peste câțiva ani, dacă strânge 3.000 de adepți, să facă o nouă biserică la Argeș, sub numele „Biserica Creștină Biblică a Noului Legământ”. Iar asta înseamnă că, pe lângă cele 18 culte recunoscute oficial în România, ar mai putea apărea încă unul, cel al lui popa Onu.
Asociația lui Constantin Onu este un mix între credința ortodoxă și influențe  neoprotestante, evanghelice, penticostale și chiar adventiste. Așa după cum se poate constata și din „Crezul” conceput de popa Onu, asociația fostului paroh de la Mavrodolu are cel puțin șapte concepții total diferite de litera Scripturii. Biserica Creștină Biblică a Noului Legământ, practic, biserica paralelă a lui Onu, propovăduiește Apocalipsa și îi îndeamnă pe adepți la pocăință. La biserica lui popa Onu,   sărbătorile se țin după calendarul iulian. Astfel, Crăciunul e pe 7 ianuarie, nu pe 25 decembrie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei dă de pământ cu popa Onu

7 VasileBanescuÎn absența unei poziții oficiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care a refuzat un punct de vedere în ciuda demersurilor noastre repetate, am contactat Patriarhia Română. Surpriza a fost plăcută, în sensul că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, mai  că nu a dat de pământ cu popa Onu.
„Este o inițiativă aberantă pe care o are și asta arată că, din păcate, el dorește să părăsească Biserica Ortodoxă. E un caz trist, merită să scrieți despre asta. Nu cunosc detaliile cazului, dar dacă se întâmplă așa ceva și face lucrul acesta,  înseamnă că e un om care nu a înțeles nimic din ceea ce se numește preoție. Preoție, printre altele, înseamnă inclusiv acceptarea locului tău pe care îl ai în ierarhia bisericească, înseamnă să ții cont de mustrările pe care le primești”, ne-a spus Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu: „Este un lucru condamnabil. (…) Locul lui nu este în preoţie”

Care a continuat pe același ton critic: „Dacă e un om care a făcut gesturi criticabile și a avut o atitudine total nepotrivită cu preoția, înseamnă că locul lui nu este în ea și, în privința asta, măsura respectivă, cea care s-a luat împotriva lui, este una justificată. Dacă vrea să înființeze această asociație, fapta arată că, de bună voie, vrea să se situeze împotriva credinței ortodoxe și în privința asta numai dumnealui poate să decidă dacă rămâne, sau nu, în biserică. Este un lucru condamnabil. Au mai fost cazuri de preoți, care, după caterisire, s-au încăpățânat să rămână în zona activității religioase și fie că au trecut la alte biserici, fie au întemeiat așa zise asociații. Ceea ce pot să vă spun este că o asociație, fie ea și religioasă, nu este biserică. Dar e un gest regretabil cel puțin, e un gest pe care îl face, în loc să facă un act de pocăință sau de regret, este părerea mea”.

Popa Onu a început slujbele clandestine în vila sa din Bascov

7 casa OnuDupă cum v-am relatat în ediția precedentă a ziarului nostru, preotul Constantin Onu a început deja să țină slujbe acasă, în vila sa somptuoasă și cu gazon de fotbal de la Bascov.  Aici a amenjat un paraclis cu icoane și sfinte moaște, o biserică paralelă sau clandestină, spuneți-i cum doriți. Popa Onu îi cheamă, prin sms și telefon, pe foștii săi enoriași de la Biserica Mavrodolu, unde a fost paroh în trecut și de unde a plecat cu scandal. Mai exact, după mai multe abateri, ultima fiind în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală a unei  credincioase, caz care a fost făcut cunoscut și Patriarhiei. De altfel, în urmă cu două duminici, atunci când am întreprins documentarea noastră la Bascov, am observat mai multe femei în vârstă intrând la slujba improvizată din vila fostului paroh de la Mavrodolu. Deși l-am contactat telefonic pentru un punct de vedere, preotul Onu nu a răspuns apelurilor noastre pentru a ne furniza un punct de vedere.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Articolul nu este semnat si prezinta grave neadevaruri. Oare cine Isi va asuma raspunderea pentru acest tip de de pseudo jurnalism?

  2. Trist! Cu siguranta Arhiepiscopia Argesului il acopera, asa cum doi preoti de la Mavrodolu s-au despartit de sotiile lor, iar apoi s-au recasatorit cu cununii, iar cei de la Arges stiu i-au mutat la alte parohii si tot preoti au ramas in ciuda faptului ca se stia ca ei au fost vinovati, unul avea copil cu amanta iar celalalt si-a lasat familia pentru o enoriasa de 16 ani pe care o cunostea si Onu. In concluzie, la Arhiepiscopia Argesului se spala o mama pe alta.