Ponta a tăiat-o cu mânuţa lui pe nevasta deputatului Drăghici de pe lista cu vicepreşedinţi

de | 24.10.2013 20:02 | Dezvăluiri

# Breaking news la Conferinţa naţională a tinerilor PSD #  În ciuda postărilor triumfaliste de pe Facebook ale Georgianei Popescu, organizația TSD Argeș a înregistrat un eșec umilitor # Deși a avut cea mai numeroasă delegație, cu aproape 60 de participanți la congres, Argeșul n-a obținut nici măcar unul dintre cele 21 posturi de vicepreședinte scoase la bătaie.  Abia instalată în funcția de președintă a tineretului PSD-Argeș, în urma celebrei conferințe de alegeri care l-ar fi făcut invidios până și pe Mitică de la Ligă prin aranjamentele făcute, soția deputatului Drăghici, conf. univ. dr. Georgiana Drăghici, a ținut să mutileze gura târgului și la nivel național. Iar asta s-a întâmplat sâmbăta trecută, la Brașov, cu prilejul congresului TSD pe țară.
Postările triumfaliste de pe rețelele de socializare au încercat să dea prezenței argeșene la congres o măreție ca de defilare de regim nord-coreean, vorbindu-se de 60 de delegați care au „invadat” Brașovul și care nu i-au lăsat președintelui Victor Ponta nicio altă șansă decât să se simtă precum Kim Jong-un, la vederea puhoiului de tineri argeșeni veniți să i se închine. Fără cravate roșii, ci doar cu tricouri purpurii și pancarte cu mesaje mobilizatoare, de genul „Luptă!”, „Învinge!”, juniorii strâns uniți în jurul Georgianei au părut astfel nu doar o echipă sudată la cea mai fierbinte flacără oxiacetilenică, ci poate chiar o echipă de fotbal sosită la poalele Tâmpei sau vreo galerie de suporteri echipată în costum de scandal. Chiar și la hotelul în care au fost cazați, și unde Georgiana le-a dat trezirea cu biciușca încă de la ora 7, bieții juniori au văzut roșu în fața ochilor, bâjbâind cu genele cârpite după pancarte și tricouri. Astfel că, în sala de congres, unde toată lumea din celelalte județe venise îmbăcată care cu ce-a avut mai normal prin șifonier, „șoimii patriei” de la Argeș s-au detașat fix cum răsar urechile de măgar din turma de oi. Și roșii pe deasupra. Evident că fenomenul coloristic n-avea cum să-i scape tocmai lui Victor Ponta, după cum arată și comunicatul TSD-Argeș, conceput astfel încât să te facă nostalgic după fosta publicație a UTC, Scânteia Tineretului: „Dotaţi cu pancarte, cu tricouri roşii, cu mesaje, social-democraţii argeşeni au atras atenţia lui Victor Ponta, fost preşedinte al TSD, care a apreciat organizaţia TSD Argeş ca fiind una dintre cele mai frumoase, mai ales că el a fost cel care a introdus culoarea roşie la TSD, pe vremea când PSD era recunoscută (sic!) prin culoarea albastră”. Frunză roșie de-albastru, mă doare de-un cal măiastru, asta ca să parafrazăm pe cineva la fel de talentat ca scriitorul Mark „Taiwan”, a cărui operă o cunoaște însă doar Mari Pană, erudita directoare adjunctă de la APIA, sosită la congres cu niște superbi ochelari cu lentile de sticlă, perfect asortați cu eclipsa de lună care a avut loc în noaptea congresului, dar și cu impunătoarea sa statură intelectuală.

Alegerile măsluite de la Argeș au costat-o scump pe Georgiana la Brașov

În ce privește funcțiile obținute de TSD-Argeș la congres, aveau dreptate seismologii când tot au avertizat că vine marele cutremur. A venit deja la Brașov, acolo unde aproape că s-a crăpat organigrama partidului de absența funcțiilor obținute de juniorii argeșeni. Dovadă că pentru prima dată în istoria TSD-Argeș, organizația n-are reprezentare la nivel de vicepreședinte, deși s-au scos la bătaie 21 astfel de posturi. Și să nu uităm că Georgiana Drăghici a devenit președintă la județ, tocmai vorbind de influența pe care o are la București, unde se dă ora exactă chiar de la ea din geantă. Aiurea! Din câte am aflat, împreună cu soțul său, deputatul Mircea Drăghici, aproape că n-au pus geană pe geană până în noaptea dinaintea congresului, încercând să dibuiască, fie și pe întuneric, o funcție de vicepreședinte pentru Georgiana. N-a fost chip, pentru că din câte se vorbește prin cercurile și pătratele partidului, cel care n-a fost de acord și-a tăiat-o scurt de pe listă a fost chiar Victor Ponta. Care, pus la curent și de deputatul Mihai Sturzu, noul lider național al TSD, despre circul petrecut la conferința județeană de la Argeș, unde nu s-a respectat niciuna din regulile convenite dinainte, i-a spus pas tocmai soției celui care îi este consilier onorific. „Fata asta a creat deja destule probleme în organizaţie”, a fost replica-verdict a lui Ponta. Bobârnac mai dureros nici că se putea, câtă vreme s-a făcut atâta tam-tam cu deschiderea avută la București de noua președintă, care nu s-a dovedit în final decât o închidere zgomotoasă de ușă în ce privește funcțiile mai răsărite pentru Argeș. Înțelegerea de la conferința județeană, acceptată inițial, dar refuzată apoi de soții Drăghici în ciuda rugăminților făcute chiar de Mihai Sturzu, era ca președinte al TSD-Argeș să fie Traian Achim, candidatul susținut de deputatul Radu Vasilică, iar Georgiana Drăghici să devină prim-vicepreședinte județean și vicepreședinte la nivel național. Ceea ce era o variantă mult mai OK decât toată tochitura de orgolii ce a urmat și care a rupt practic în două organizația juniorilor PSD, și-așa aflată la stadiul de varză. De toate astea a aflat și Victor Ponta, astfel că, deranjat de situația jenantă provocată printr-o conferință desfășurată ca la obor, a mânat Argeșul la coada turmei în ce privește funcțiile. Unde îi este și locul, de altfel, prin prestația disperat de oportunistă, de lacomă și de penibilă, pe care o are prin liderii săi.
Mihai BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii