Web Analytics

Pompierul erou care a salvat de la moarte un cățel a fost de premiat de IGSU și CJ Argeș

de | 14.12.2016 09:57 | Actualitate

Comanda Inspectoatului General pentru Situații de Urgenta l-a  premiat pe plt. major Costache Mugurel, eroul care a resuscitat, săptămâna trecută, un cățel prins într-un incendiu petrecut la Pitești, cu Emblema de merit „Acțiunui umanitare – clasa a III-a”,  o distincție care reprezintă mult decât un grad profesional

„În primul rând, noi, pompierii, salvăm oameni, animale și bunuri materiale. Dar, lăsând la o parte toate aceste lucruri, acel cățeluș merita o șansă și am zis că n-o să-l las până nu-l readuc la viață (…).Până la această întâmplare, nu mai făcusem resuscitare vreunui animal. S-a întâmplat că, înainte cu trei-patru zile de acest eveniment, chiar m-am uitat pe Internet și am văzut, printre altele, și cum poate fi resuscitat un animal. Sunt mândru de ceea ce am făcut, sunt mândru că sunt satgeșean, sunt mândru de mine, sunt mândru că sunt pompier. Pentru mine a fost ceva de excepție. Am primit mesaje din toată lumea, de la români care au ținut să-mi mulțumească personal pentru fapta pe care am făcut-o…Mi-au spus că le-am shimbat viața, fiindcă  a doua zi când au fost la serviciu, patronii, șefii, s-au comportat altcumva cu ei spunând să nu-i mai catalogăm pe români ca violenți: <<uitați-vă la acest om, la acest român, este un exemplu pentru întreaga omenire>>”, a declarat, miercuri, în cadrul Conferinței de presă a CJ Argeș, eroul Mugurel Costache.
 Pentru aapta sa care a făcut înconjurul lumii, plt. major Mugurel Costache a fost premiat și de Consiliul Județean Argeș,  care, în plus, i-a oferit fetiței pompierului piteștean un abonament gratuit la Teatrul Așcjhiuță pentru întregul an.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii