Web Analytics

Pompierii argeșeni au intervenit în 10 localități afectate de inundații

de | 5.06.2019 11:41 | Actualitate

 

În urma precipitaţiilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, mai multe gospodării din judeţul Argeș au fost inundate, necesitând intervenţia pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș, pentru evacuarea apei din acestea.

Astfel, în localitatea Stâlpeni au fost afectate 3 curți, o anexă și 3 beciuri, în localitatea Mihăești au fost afectate două beciuri, în localitatea Băiculești au fost afectate o curte și un beci, în localitatea Boțești a fost afectată camera unei centrale termice și s-a acționat pentru decolmatarea unui canal de scurgere a apei pluviale, în localitatea Buzoești a fost afectată o curte, în localitatea Vedea au fost afectate o curte și o anexă, în localitatea Călinești au fost afectate trei curți și un beci și s-a realizat un dig de protecție din saci de nisip, în localitatea Micești a fost afectat un beci, în localitatea Beleți Negrești a fost monitorizată viitura care a inundat strada și câteva zeci de gospodării și împreună cu autoritățile locale și un buldoexcavator s-a realizat un dig pentru dirijarea apei către pârâul Cârcinov. De asemenea, și în localitatea Pitești a fost afectate o curte și un beci și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.

Totodată, s-au realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă. În cursul zilei de ieri, s-a acționat și pentru asanarea unei fântâni publice în localitatea Stolnici. În acest moment, nu mai sunt intervenții în desfășurare. Rămân active, pentru monitorizarea situației din teren Grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii