Web Analytics

Pompierii argeșeni au gestionat 61 de misiuni pe raza județului în ultimele 24 de ore

de | 15.02.2022 18:27 | Actualitate

În perioada 14.02.2022, ora 08:00 – 15.02.2022, ora 08:00, pompierii argeșeni au gestionat 61 de misiuni pe raza județului. În ultimele 24 de ore, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii de vegetație uscată, fiind distrusă o suprafață aproximativă de 285.200 mp de teren în localitățile, Albota, aproximativ 200 mp, Lunca Corbului, aproximativ 60.000 mp, Leordeni, aproximativ 20.000 mp, Ștefănești, aproximativ 5.000 mp și Căteasca, aproximativ 200.000 mp.

Pompierii de la Secția Costești au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care prezenta pericolul de propagare la o zonă locuită din localitatea Lunca Corbului. La fața locului, militarii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, efectuând cu operativitate toate procedurile necesare opririi răspândirii flăcărilor. Incendiul a afectat o suprafață totală de aproximativ 60.000 mp de teren, cauza probabilă de izbucnire fiind focul deschis în spații deschise.

Citește și Bucureștean trimis în judecată după ce a condus băut pe drumurile din Argeș

De asemenea, în urma unui apel efectuat la numărul unic de urgență 112, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj de aproximativ 20 mp din municipiul Câmpulung.

În interiorul garajului au ars piese de mobilier uzat și aproximativ 100 kg deșeuri din plastic și hârtie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost desfășurarea de activități de tăierea/lipirea fără respectarea normelor de siguranță.

Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în municipiul Pitești pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unui cămin de vane (canal tehnologic). Au ars aproximativ 30 kg de gunoi menajer depozitat în interiorul căminului.

Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme pe Calea Câmpulung din municipiul Pitești. Militarii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, precum și primul ajutor calificat la două persoane. Una dintre persoanele asistate de către paramedicii SMURD a fost transportată la spital pentru investigați medicale amănunțite.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 26 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *