Web Analytics
scris miercuri, 14.09.2022

Pompierii argeșeni au fost vizitați de zeci de copii

Zeci de copii au vizitat Inspectoratul pentru Situații de Urgență și subunitățile din Argeș, marți, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor. Copiii au fost fascinați de autospeciale și de echipamentele de protecție.

Pompierii argeșeni au fost vizitați de zeci de copii

„De la cel mai mic, până la cel mai mare, toți cei prezenți au fost dornici să vadă cum este să fii pompier, iar cei mai mulți dintre aceștia au realizat că nu este o meserie deloc ușoară. Salvatorii au fost atenţi cu copii, le-au satisfăcut toate curiozitățile legate de această meserie și le-au explicat în ce constă munca lor, echipându-i pe micuți cu echipamentul de protecţie al pompierilor.

Citește și „Porți deschise”, la Pitești, de Ziua Pompierilor din România!

După ce le-a fost prezentată tehnica de intervenție, copiii s-au îngrămădit la autospeciale, unde, preț de câteva clipe, au avut posibilitatea de a le explora sub atenta supraveghere a salvatorilor, bucuria micuților putându-se citi pe chipurile lor. De asemenea, un interes deosebit a prezentat și ambulanța SMURD, unde paramedicii și voluntarii SMURD le-au arătat celor prezenți cum se măsoară pulsul și tensiunea.

Scopul vizitelor a fost atins, curțile inspectoratului și subunităților au răsunat de glasul copiilor care au fost mai mult decât fascinați de ceea ce li s-a prezentat, spunând că așteaptă cu mare nerăbdare următoarea vizită în rândul pompierilor pentru a testa din nou autospecialele și echipamentele de intervenție”, a transmis ISU Argeș.

Foto: ISU Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...