Web Analytics

Pompier argeșean, salvator în stațiunea Albena

de | 6.09.2020 10:17 | Actualitate

În după-amiaza zilei de ieri, în Bulgaria, mai exact în stațiunea Albena, un bărbat român aflat în concediu, a fost pe punctul de a-și pierde viața în piscina hotelului unde era cazat. Întâmplarea a făcut ca un pompier argeșean, plutonierul adjutant Căplănuși Nicolae, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, să fie prin preajmă și să observe scena în care bărbatul se zbătea în apa adâncă.

Nu a ezitat nicio clipă, a sărit îmbrăcat și l-a scos pe bărbat în grabă din apă. Începuse să se învinețească și nu respira, salvatorul i-a aplicat manevrele învățate la cursul de prim ajutor, iar bărbatul a început să elimine apa din plămâni și să tragă aer puternic dintr-o dată. Omul a fost salvat!

Nu este prima viață salvată, printre multe altele mai putem menționa două cazuri: în 2011 a mai salvat o persoană care se înecase cu o bucată de carne, iar anul acesta se afla în trafic când o autocamionetă a luat foc, acesta s-a asigurat că participanții la trafic nu vor fi victimele unei posibile explozii. Pompierul argeșean este bărbatul în tricou roz, alături de managerul hotelului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii