Web Analytics
scris luni, 27.03.2023

Poliţistul anului 2022, reținut pentru că a luat mită

Polițistul anului 2022, „lupul de la Rutieră”, cel care îi „mirosea” pe șoferii drogați, a fost reținut pentru luare de mită. Acesta permitea mașinilor cu tonaj mai mare să ajungă în Poiana Brașov.

Poliţistul anului 2022, reținut pentru că a luat mită

Citește și: Argeș. Sălile de jocuri de noroc, luate la control de polițiști


Potrivit procurorilor, Cornel Ioan Sandu, poreclit de colegii săi „Lupul de la rutieră”, ar fi intervenit la colegii săi pentru a permite unor camioane să urce la un hotel din Poiana Brașov, deși acestea depășeau greutatea maximă admisă pentru a circula în stațiune și nu dețineau permis de liberă trecere. În schimbul ajutorului său, hotelul ar fi făcut un contract de sponsorizare cu clubul de fotbal la care joacă fiul său, iar „Lupul de la rutieră” ar fi beneficiat de ședințe gratuite la SPA, la același hotel.

Citește și: Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, s-a predat autorităților din Italia

„Pe lângă aceste aspecte din contextul cercetărilor, au reușit și faptele acestea de abuz în serviciu, respectiv persoane care ar fi trebuit să ajungă în mai multe destinații, unde este nevoie de liberă trecere, cum ar fi în zona Poiana Brașov. Au beneficiat de această facilitate fără plată a taxei de trecere, pe baza influenței pe care anumiți polițiști au avut-o pe lângă organele de constatare şi polițiștii care depistau în trafic contravenientul”, a declarat prim-procurorul Adrian Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.
La examenele pentru permisul de conducere, mita era fixă. „Circumstanțele principale ale faptelor cercetate sunt acelea ale dobândirii permisului de conducere, în baza mitei pe care doritorul permisului de conducere sau părinții acestora o oferea examinatorului prin niște căi clandestine, respectiv cu ajutorul unui complice care acesta făcea reclama necesară și se ocupa de colectarea mitei. Mita era de 5.000 RON. De la caz la caz dublată și de alte avantaje materiale cum ar fi cum ar fi produse alimentare”, a mai spus Adrian Radu.
Polițiștii au audiat 30 de persoane, dintre care 10 au fost martori, inclusiv polițiști. Față de 7 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar luni seara, 27 martie 2023, au fost duse în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Multumim ministrului Bode de la PNL pentru starea jalnica a Politiei Romane !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *