Poliţistă acuzată că a furat maşina soţului

de | 20.06.2012 23:37 | Dezvăluiri

# Ceartă violentă între comisarul-şef Cecilia Tatia şi fostul soţ # Incidentul s-a consumat în curtea unei secții de Poliție din Pitești și s-a lăsat cu dosar penal pe numele doamnei ofițer de la Judiciar. Comisarul-șef Cecilia Tatia de la IPJ Argeș, care-i și președinta Sindicatului Polițiștilor, s-a pricopsit cu dosar penal pentru furtul unui autoturism. Surpriza este că cel care a reclamat furtul mașinii este chiar fostul soț al polițistei, Ion Tatia, și el militar de carieră și fost ofițer la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Biroul de presă al IPJ Argeş confirmă: ”Există un dosar de cercetare penală pe numele doamnei Tatia”

De altfel, săptămâna trecută, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești a și înregistrat dosarul de cercetare penală pe numele doamnei comisar-șef, conform articolului 210 din Codul Penal, care prevede ”Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă”. Conform legii, în cazul de față e vorba de ”furtul săvârşit între soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta” și care ”se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”. În speță,  persoana vătămată este Ion Tatia, care a  reclamat faptul că fosta sa soție, doamna ofițer, i-ar fi sustras autoturismul Skoda Octavia chiar în curtea secției de poliție din Găvana. Furtul a intervenit după ce foștii soți s-au certat violent, de față cu mai mulți polițiști din secție, iar doamna Tatia a luat cheile de la mașina soțului, fugind pur și simplu cu ea. Incidentul finalizat cu acuzația de furt ne-a fost confirmat și de la Biroul de Presă al IPJ Argeș, prin vocea inspectorului Mădălina Bălănescu: ”Da, există un dosar de cercetare penală pe numele dnei Ceciclia Tatia, conform articolului 210 din codul penal, și care a fost  înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, cel care este organul competent având în vedere că dna Tatia are calitatea de polițist judiciar. În momentul de față se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești referitor la mașina respectivă, care este un bun comun rezultat în urma divorțului dintre dna Cecilia Tatia și dl Ion Tatia și care face obiectul acestui dosar. Este vorba de înțelegerea sau neînțelegerea părților în privința respectivului autoturism”.

Doamna Tatia minte cu grație: ”Nu este nimic adevărat…”

Inițial, când am contactat-o telefonic pentru un punct de vedere, comisarul-șef Cecilia Tatia a negat ferm existența unui dosar pe numele domniei sale: ”De la cine aveți aceste informații? Ar trebui să vă luați aceste informații de la cei care spun astfel de lucruri. Ce mașină? Ce plângere penală? Nu este nimic adevărat… Altceva nu vreau să mai comentez…”. După ce am obținut un punct de vedere oficial din partea biroului de relații cu mass-media din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, am revenit cu un telefon, încercând să-i explicăm doamnei Tatia că a mințit atunci când a negat existența dosarului penal pentru furt. Nici de această dată doamna comisar-șef nu a vrut să comenteze, însă nu a mai negat existența dosarului cu pricina: ”Vă rog să înțelegeți că nu vreau să vă răspund la aceste întrebări. Nu vreau să declar nimic pentru că am mai avut astfel de incidente și acum mă judec cu colegii dvs. din presă. Sunt funcționar public, iar dvs. nu sunteți șeful meu să vă răspund la aceste întrebări. Adresați-vă biroului de presă, adresați-vă inspectorului-șef, căruia eu mă subordonez. Nu vă supărați! Am rugămintea de a fi fair-play și a nu face o gafă dvs.! Vă mulțumesc pentru înțelegere! La revedere”, ne-a spus comisarul-șef Cecilia Tatia. Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii