Web Analytics
scris sâmbătă, 23.03.2024

Politicienii germani, indignați de decizia federației de a schimba furnizorul de echipament sportiv. „E lipsă de patriotism”

Decizia Federației Germane de Fotbal (DFB) de a schimba furnizorul de echipament al echipei naționale de la Adidas a fost criticată de politicieni, scrie BBC. Contractul va trece de la compania germană la firma americană Nike începând cu 2027.

Politicienii germani, indignați de decizia federației de a schimba furnizorul de echipament sportiv. „E lipsă de patriotism”

Citește și: Avocatul Alin Anton, care a trecut testele CSM pentru a fi magistrat, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă


Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că i-ar fi plăcut „un pic mai mult patriotism local”, în timp ce ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a calificat decizia drept „greșită”. DFB a declarat că înțelegerea a avut sens din punct de vedere financiar și că va sprijini fotbalul german de bază.
Cu toate acestea, potrivit unor informații apărute în presa germană, Nike a fost de acord să plătească aproximativ 100 de milioane de euro (86 de milioane de lire sterline; 108 milioane de dolari) pe an pentru a furniza echipamentul, dublând plata de 50 de milioane de euro a Adidas.

Citește și: Premieră în Argeș: primarii în ședință de lucru cu directorul general al Transgaz. Accesul la Sistemul Național de Transport gaze naturale, un plus de confort în comunitățile locale


Acordul, anunțat joi, a fost întâmpinat cu consternare de politicienii germani de stânga și de dreapta. „Cu greu îmi pot imagina tricoul german fără cele trei dungi”, a declarat ministrul Economie, Robert Habeck. „Pentru mine, Adidas și negrul-roșu-auriu au fost întotdeauna împreună. O bucată din identitatea germană”. „Este o lipsă de patriotism”, s-a revoltat ministrul Economiei, susținut de ministrul și vicecancelarul Robert Habeck.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *