Poliția Pitești face cercetări în cazul unor minori violenți

de | 4.08.2020 15:32 | Actualitate

În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.
În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut și luarea măsurilor legale care se impun, la acest moment verificările fiind încă în desfășurare.
# Tot în cursul zilei de ieri, 03 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au reținut doi minori, de 16, respectiv 17 ani.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., în jurul orei 00:30, cei doi ar fi lovit pe un alt tânăr de 19 ani, pe fondul unui conflict spontan.
După administrarea probatoriului, cei doi minori au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
# Poliția recomandă minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele organelor de poliție și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.
“Faptele mai pot îmbrăca și forma unor contravenții, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte sau de către părinții sau tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.
Dincolo de răspunderea juridică a agresorilor minori, un factor important îl constituie atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.
Dobândirea calității în procesul penal de complice, instigator sau coautor, şi astfel răspunderea penală, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii