Web Analytics

Poliția în alertă. Weekend plin de spectacole

de | 25.06.2022 08:58 | Actualitate

Polițiștii argeșeni vor acționa, în acest sfârșit de săptămână, pentru a asigura ordinea și liniștea publică, cu ocazia manifestărilor cultural-artistice ce se vor desfășura în județ, dintre care reamintim Rock’n Ride Fest din zona de Picnic Făget, Mioveni și Rallycross de la Baza Sportivă Bemo Mioveni.

Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate, polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, prevenire, criminalitate organizată, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți printre cetățeni pentru prevenirea incidentelor negative, menținerea climatului optim de siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională.

Vor fi efectuate acțiuni informativ – preventive, la care vor lua parte polițiștii de la prevenire, alături de specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș.

Zilnic, polițiști rutieri vor efectua filtre rutiere, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, folosind în acest sens aparatele radar, DrugTest și etilotest.

Citește și Încep Zilele Orașului Mioveni. Artiști cunoscuți, muzică rock, rallycross și concurs de pescuit

Și pentru că festivalul ROCK/N RIDE, ce se va desfășura la Mioveni, implică prezența masivă a participanților la trafic pe două roți, polițiștii recomandă:

-Utilizați echipamentul de protecție omologat;
-Fiți vizibili – atât prin folosirea echipamentului reflectorizant, cât și prin respectarea regulilor de semnalizare în trafic;
-Nu creați suprize, aplicarea principiului ”mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident;
-Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic;
-Nu confundați strada cu o pistă de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident
-Nu uitați de politețea rutieră! Există timp și spațiu pentru toată lumea!

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *