Web Analytics

Poienarii de Argeș: Acțiuni ale polițiștilor de tip ”blitz”

de | 12.12.2022 16:17 | Actualitate, Home

În ziua de 11 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au desfășurat o acțiune tip ”blitz” pe raza comunei Poienarii de Argeș, pe DJ 678A.

În cele două ore ale acțiunii, polițiștii au aplicat, ca urmare a abaterilor constatate, 11 sancțiuni contravenționale, cu valoare totală de 13.785 de lei. Dintre abaterile constatate au fost două la regimul de viteză, una ca urmare a consumului de alcool (cu valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), dar și două de nerespectare a interdicției de pătrundere pe un sector de drum cu limitare de tonaj, respectiv nereguli privind utilizarea aparatelor de înregistrare a timpilor de condus și de odihnă (aparatul tahograf).

Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna Vișina, județul Dâmbovița, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă (TIR), care se deplasa pe o porțiune a DJ 678A cu nerespectarea interdicției de pătrundere pe un sector de drum cu limitare de tonaj. De asemenea, cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul utiliza în aparatul tahograf, cu încălcarea prevederilor legale, o cartelă ce aparține altei persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

-o sancțiune în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, totodată fiind dispuse măsurile complementare de confiscare a cartelei tahograf utilizate fără drept, precum și de imobilizare a ansamblului de vehicule;

-o sancțiune cu avertisment, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ca urmare a nerespectării interdicției de pătrundere pe un sector de drum cu interdicție de tonaj ce i se adresează.

Citește și Celebrul concert pentru violoncel al lui Dvořák, în primă audiție,la Filarmonica Pitești

Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 60 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 80 km/h, în localitate.

De asemenea, cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.885 de lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *