Web Analytics
scris marți, 21.03.2023

Poeții basarabeni au impresionat la conacul Goleștilor, de Ziua Internațională a poeziei

Conacul Goleștilor a găzduit, astăzi, cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Poeziei. Aflat în organizarea Nicoletei Popa Grigore, evenimentul cultural de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a reunit iubitori de literatură și poeți cunoscuți dar și tineri autori. Invitat special a fost poetul și editorul Călin Vlasie care a înființat, în 2002, Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România.

Poeții basarabeni au impresionat la conacul Goleștilor, de Ziua Internațională a poeziei

Merită subliniată și prezența unor oaspeți cu totul deosebiți din Basarabia: scriitorul și muzicianul Vitalie Colț, tânăra poetă, Cristina Dicusar și scriitorul Dumitru Crudu. De altfel, pe lângă evocările unor importanți poeți români și lecturi publice, Ziua Internațională a Poeziei a fost presarată și cu intermezzo-uri muzicale.

De menționat că scriitorul Dumitru Crudu este un apropiat al Muzeului Golești. Poet, prozator și dramaturg, se poate lăuda cu numeroasele premii primite de-a lungul carierei în România, Polonia, Serbia. Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. De ziua Internațională a poeziei au fost lecturi de slovă contemporană, depănări de amintiri și momente muzicale. Cantautorul Vitalie Colț a încântat publicul cu dulcele grai moldovenesc care pe strune de chitară a căpătat consistența mierii fânețelor de dincolo și de dincoace de Prut iar poeții basarabeni Cristina Dicusar și Dumitru Crudu au impresionat cu poezia lor puternic marcată de fantasma războiului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...