Poeții basarabeni au impresionat la conacul Goleștilor, de Ziua Internațională a poeziei

de | 21.03.2023 17:59 | Actualitate, Cultură, Home

Conacul Goleștilor a găzduit, astăzi, cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Poeziei. Aflat în organizarea Nicoletei Popa Grigore, evenimentul cultural de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a reunit iubitori de literatură și poeți cunoscuți dar și tineri autori. Invitat special a fost poetul și editorul Călin Vlasie care a înființat, în 2002, Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România.

Merită subliniată și prezența unor oaspeți cu totul deosebiți din Basarabia: scriitorul și muzicianul Vitalie Colț, tânăra poetă, Cristina Dicusar și scriitorul Dumitru Crudu. De altfel, pe lângă evocările unor importanți poeți români și lecturi publice, Ziua Internațională a Poeziei a fost presarată și cu intermezzo-uri muzicale.

De menționat că scriitorul Dumitru Crudu este un apropiat al Muzeului Golești. Poet, prozator și dramaturg, se poate lăuda cu numeroasele premii primite de-a lungul carierei în România, Polonia, Serbia. Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. De ziua Internațională a poeziei au fost lecturi de slovă contemporană, depănări de amintiri și momente muzicale. Cantautorul Vitalie Colț a încântat publicul cu dulcele grai moldovenesc care pe strune de chitară a căpătat consistența mierii fânețelor de dincolo și de dincoace de Prut iar poeții basarabeni Cristina Dicusar și Dumitru Crudu au impresionat cu poezia lor puternic marcată de fantasma războiului.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *