Web Analytics

Podul peste Dunăre de la Brăila a crăpat din nou

de | 16.04.2024 11:18 | Actualitate, Home

Podul peste Dunăre de la Brăila a crăpat din nou, după ultimele reparații de acum câteva luni. În unele zone, au apărut denivelări care măsoară și 10 centimetri.

Citește și: A început activitatea de recuperare medicală prin hidroterapie la Spitalul de Pediatrie Pitești

Ministrul Transporturilor anunță că nu se va face recepția podului care a costat aproape un miliard de euro, dacă nu sunt remediate toate problemele.  Acesta a mai spus că firma care a construit podul are obligația să remedieze toate denivelările apărute, pe propria cheltuială. „Colegii mei de la CNAIR, în urmă cu o săptămână au terminat evaluarea lucrărilor de la pod. Există neconformităţi pe care cei care au realizat această lucrare trebuie să le îndrepte. Până când aceste neconformităţi nu sunt înlăturate şi lucrările în aceste zile sunt pe înlăturarea acestor neconformităţi, noi nu vom face recepţia”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De-a lungul timpului, podul considerat Golden Gate de România a avut denivelări, șuruburi slăbite și fisuri în structură. Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat cu mare fast în luna iulie a anului trecut și din cauza numeroaselor nereguli nu a fost nici acum recepționat de CNAIR.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *