Web Analytics

Podul lui Ţâroiu de pe DN73 este aproape gata

de | 2.07.2020 13:13 | Actualitate

Licitată și adjudecată în vara lui 2017, lucrarea de reabilitare a podului peste Râul Târgului, pe DN 73, pe raza municipiului Câmpulung, are șanse să fie finalizată după trei ani. O spune chiar primarul Liviu Țâroiu, mai ales că, după mai multe întreruperi ale activității la obiectiv, firmele familiei Răuțoiu, Ratelen și Group Concif, au revenit la locul faptei. ”În această săptămână se trece la asfaltare și îl vom reda circulației. Nu pe ambele benzi, fiindcă se va mai lucra la partea de protecție, la balustrade și trotuare, doar pe o bandă, însă vom menține și deviația folosită acum pentru circulația rutieră”, susține primarul Câmpulungului.
Podul de pe DN 73 din zona Apa Sărată, devenit între timp podul lui Țâroiu, a sugrumat circulația pe drumul național timp de peste un an. Lucrările de reabilitare sunt finanțate prin PNDL, cu contribuție de la bugetul local, valoarea acestora crescând în timp de la circa șapte sute de mii de lei până la peste un milion de lei.
Întreruperile au fost cauzate de problemele întâmpinate și neprevăzute în proiect, cum a fost un zid de beton, de starea vremii, dar și de obișnuința constructorului de a se mișca precum în Piața Primăriei, acolo unde obiectivul nu a fost finalizat nici după un an și cinci luni de la termenul inițial de închidere a lucrărilor. Evoluția recentă a situație la pod a fost cauzată și de susținerile primarului Țâroiu cum că, până nu termină lucrarea, firmele familiei Răuțoiu nu vor putea începe intervenția pentru Bulevardului ”Pardon”, și acest obiectiv fiind departe de a se încadra, ca evoluție a reabilitării, în termenele stabilite inițial prin contract.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii