Web Analytics
scris sâmbătă, 18.03.2023

Poate ajunge Putin la închisoare? Şeful Curţii Penale Internaţionale dă răspunsul

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale a acordat un interviu în exclusivitate postului de televiziune CNN şi a vorbit despre mandatul de arestare emis pe numele preşedintelui rus pentru crimele de război comise în Ucraina.

Poate ajunge Putin la închisoare? Şeful Curţii Penale Internaţionale dă răspunsul

Citeşte şi: Studiu. Pădurile montane dispar într-un ritm tot mai alert

Potrivit lui Karim Khan, este posibil ca într-o zi să-l vedem pe preşedintele Vladimir Putin în instanţă.

Cred că aceia care cred că este imposibil nu înţeleg istoria, pentru că marii criminali de război nazişti, Milosevic, Karadzic, Mladic, fostul preşedinte Charles Taylor, Jean Kambanda din Rwanda, toţi aceştia erau persoane foarte puternice şi totuşi s-au aflat în instanţă„, a spus Karim Khan, conform Antena 3 CNN.

Conduita lor a fost judecată de magistraţi independenţi, iar acest lucru ne dă, de asemenea, un motiv de speranţă că legea, oricât de dificil ar fi, poate fi supremă„, a adăugat el.

Cred că mesajul trebuie să fie că principiile de bază ale umanităţii îi obligă pe toţi. Şi nimeni nu ar trebui să simtă că are un permis de liberă trecere.

Nimeni nu ar trebui să simtă că poate acţiona cu dezinvoltură. Şi, cu siguranţă, nimeni nu ar trebui să poată acţiona şi comite genocid sau crime împotriva umanităţii sau crime de război cu impunitate„, a mai spus Karim Khan pentru CNN, potrivit Antena 3.

Curtea Penală Internaţională a anunţat, vineri, 17 martie, asşa cum v-am informat, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *