Web Analytics

Poartă rochii elegante în funcție de dress code

de | 22.02.2021 10:30 | Actualitate

Atunci când ai un eveniment, poate că cea mai folosită piesă vestimentară este rochia. Este relativ ușor de combinat astfel încât să obții un look de invidiat. Iată câteva idei de a o purta, ținând cont de dress code:

Cocktail Attire

Este ceva mai puțin pretențios decât Black Tie, dar mai flashy decât Business Casual, iar pentru a te regăsi cu succes în acest stil, ai nevoie să cauți rochii elegante cu o lungime până la genunchi, care să fie potrivite pentru un eveniment care are loc seara, afară sau în interior. Little black dress este alegerea perfectă și sigură în același timp, chiar dacă poate părea că ai un outfit conservator, dar nu greșești nici dacă alegi o altă culoare, ținând cont de dimensiune. După ce ai ales rochia, mai ai nevoie de o pereche de cercei și un colier cu pietre, eventual un ceas elegant, pantofi cu toc și o geantă-plic sau tip casetă. Îndreaptă-ți părul și apoi prinde-l într-o coadă sau folosește-te de bucle lejere pentru a-l aranja.

Garden Party

Chiar dacă este vorba de o ținută mai lejeră, nu înseamnă că nu trebuie să fii elegantă. În acest caz, trebuie să te îndrepți către rochii lungi sau midi, din materiale diafane și neapărat sandale plate. Poți opta pentru tocuri, doar dacă știi că există o zonă destul de mare pavată, astfel încât picioarele tale să nu aibă de suferit. Accesoriile nu trebuie să iasă foarte mult în evidență, iar o geantă de mici dimensiuni cu lanț metalic, pentru umăr, sau o micro-geantă este suficientă. Adoptă o coafură lejeră sau chiar poți să împletești câteva șuvițe, iar dacă îți plac bentițele, poți alege o variantă cu pietre sau perle.

Business Casual

Așa cum îi spune și numele, acest cod vestimentar aduce în discuție o ținută formală. Optează pentru o rochie dreaptă pe lângă corp, fără a fi mulată și încearcă să o înveselești cu ajutorul accesoriilor. O eșarfă cu imprimeuri florale, în culori puternice, niște cercei sau o brățară cu volum sunt câteva idei de luat în seamă. Nu uita că și un ceas cu curea din piele, așa cum poți găsi dacă faci o mică cercetare pe Fashion Days, ar putea avea efectul dorit. Strânge-ți părul într-un coc, la spate, folosește un machiaj în tonuri naturale și nu uita că manichiura trebuie să fie impecabilă.

Glamorous

Ca să fii cat mai aproape de idee, trebui să atragi privirile atunci când îți faci apariția la eveniment, așa că trebuie să alegi o rochie lungă de culoare mai închisă precum albastru navy, roșu, burgundy sau verde smarald ca alternativă la clasicul negru. Adaugă o pereche de cercei și un colier cu pietre strălucitoare și eventual o capă din blană ecologică. Dacă trăsăturile feței îți permit, mizează pe o coafură retro, iar ca make-up nu vei da greș cu eyeliner negru, mascara pentru volum și ruj roșu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii