Web Analytics
scris miercuri, 26.04.2023

PNL: Primarul Stancu a ordonat respingerea proiectului privind acordarea tichetelor valorice elevilor din Bascov care vor să practice un sport

Cătălin Andrei, consilier local PNL la Bascov, a transmis un comunicat de presă despre un proiect de hotărâre prin care copiii din Bascov ar fi primit o sumă de bani ca sprijin pentru practicarea unui sport. „Primarul Bascovului nu vrea să susțină proiectul de hotărâre „Sport pentru viață sănătoasă”, privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de tichete valorice, elevilor din localitate care vor să practice un sport de masă. Astfel, pentru joi, 27 aprilie, în perspectiva ședinței de Consiliu Local a cerut respingerea proiectului pe care l-am inițiat în favoarea sportului și a elevilor din Bascov. După mintea sa, copiii bascovenilor nu merită un voucher lunar de 250 de lei drept sprijin pentru practicarea unui sport. Îi solicit public să își reconsidere poziția!

PNL: Primarul Stancu a ordonat respingerea proiectului privind acordarea tichetelor valorice elevilor din Bascov care vor să practice un sport

Primarul Piteștiului a avut o gândire păguboasă în privința stimulentelor pentru nou născuți, iar omologul său de la Bascov a vrut să-l copieze și a ordonat compartimentelor de specialitate să respingă proiectul nostru. Raportul întocmit de consilierii de specialitate este slab și motivațiile sunt forțate, unicul lor scop fiind acela de a bloca propunerea, strict la solicitarea edilului. Argumentele pe care le-au inventat depășesc aria lor de competență, vorbesc eronat și în necunoștință de cauză despre discriminarea elevilor, amestecând totodată grav sportul de performanță cu cel de masă.

Citește și Nicolae Ciucă: “Nu vom îngheța salarii. Măsurile de reducere a cheltuielilor vor fi anunțate după 1 mai”

Lipsiți de transparență au căutat să respingă acest proiect, fără să îmi ceară o consultare prealabilă ca împreună să identificăm soluții în vederea îmbunătățirii sale, dacă era cazul. Au acționat pe ascuns, “noaptea ca hoții”. Pe Facebook, acest primar se laudă ipocrit cu “vești foarte bune pentru tinerii și iubitorii de sport din localitatea Bascov”, pozându-se la CNI cum semnează predarea amplasamentului bazei sportive, dar refuză să îi sprijine pe copiii din Bascov care vor să facă sport.

Conform propunerii noastre, beneficiarii acestui proiect sunt toți elevii, locuitori ai Bascovului, din învățământul preuniversitar de stat de pe raza comunei, în ordinea înregistrării solicitărilor și în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinație. Ar avea de câștigat toți copiii din Bascov dar și asociațiile și cluburile sportive din Argeș.

Socot că decizia lor de a respinge acest proiect este abuzivă și îndreptată împotriva copiilor din localitate care sunt astfel vitregiți de un ajutor în vederea practicării sportului de masă”, a transmis PNL într-un comunicat semnat de Cătălin Andrei, consilier local la Bascov.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *