Web Analytics

PNL Argeș: „Ne-am ținut de cuvânt! Gara Ștefănești devine Gara I.C. Brătianu”

de | 18.11.2022 11:27 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Liberalii argeșeni au transmis, vineri, 18 noiembrie că au reușit schimbarea numelui Gării Ștefănești în Gara I.C Brătianu.

„Mai devreme decât anticipasem, ultima piesă din proiectul liberal demarat de președintele Senatului, Alina Gorghiu pentru schimbarea denumirii Gării Ștefănești, în Gara „I.C. Brătianu”, a fost așezată la locul ei. Astfel, pe 17 noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Companiei Naționale de Căi Ferate, întrunită în ședință, a aprobat referatul pentru schimbarea denumirii H.m. Ștefănești în H.m. Ion C. Brătianu.

Citește și: Primarul Velcea a schimbat denumirea Gării Ștefănești în Gara “Ion C. Brătianu”

Totul a început în data de 9 august 2022, când președintele Senatului, Alina Gorghiu a solicitat printr-un memoriu, Companiei Naționale de Căi Ferate, schimbarea denumirii Gării Ștefănești, în Gara I.C. Brătianu. La baza solicitării au stat argumente de ordin istoric și cultural, demersul fiind unul firesc și de respect față de personalitatea marelui om politic liberal.

Astfel, cu sprijinul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ion Popa au fost inițiate demersurile pentru realizarea acestui obiectiv și au fost transmise adrese către toate instituțiile implicate în proiect, precum Ministerul Transporturilor, Compania Căilor Ferate, Prefectura Argeș, Primăria Ștefănești.

În urma acestui efort de echipă, orașul Ștefănești devine un reper pentru istoria modernă a României prin simbolurile sale, Muzeul Național Brătianu și de acum prin gara care poartă numele marelui om politic liberal”, a transmis PNL Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Bai PNL istilor , mariti salariile si pensiile mici . Nu va este rusine cu fala asta de zero lei cum ca schimbati voi un nume de gara ???

    Răspuns
  2. Dar,cu asfaltatul str.Coasta Câmpului ,cum ramane?ca de la Văcăroiu incoace nu s-a ma ocupat nimeni de ea.siacum trimiteți poliția locală sa amendeze pe cei care nu isi curăță șanțurile?si daca oamenii fiind in varsta ,nu pot?autobuze nu puteti sau u vreti sa băgați?atunci imi bag eu ceva in gura voastră.. UN CRASTAVETE,NENE IANCULE.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *