Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

PNL Argeș: „La rectificarea bugetară, președintele CJ Argeș a alocat bani discreționar”

PNL Argeș susține că repartiția fondurilor de la Consiliul Județean către unitățile administrative teritoriale s-a făcut doar pe criterii politice. Liberalul Radu Perianu, fost prefect, a vorbit despre rectificarea bugetară, joi, 27 iunie, în cadul unei conferințe de presă.

PNL Argeș: „La rectificarea bugetară, președintele CJ Argeș a alocat bani discreționar”

„Încă o dată, președintele pesedist al Consiliului Județean Argeș a decis să politizeze bugetul județului. O arată foarte clar rectificarea bugetară, bani fiind alocați în mod arbitrar, doar pe criterii de partid, fără a se ține cont de nevoile reale ale comunităților.

Primăriile chiar au nevoie de fonduri pentru a susține proiectele locale care privesc dezvoltarea mediului rural. Cu toate acestea, în cei peste 30 de ani de guvernare locală pesedistă, repartiția fondurilor de la Consiliul Județean către unitățile administrative teritoriale s-a făcut doar pe criterii de culoare politică.

Din păcate, nici anul 2024 nu face excepție. Propunerile Consiliului Județean o dovedesc. Repartizarea cotelor defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispoziția Consiliului Judetean, precum și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale s-a alocat doar 13% din buget către primăriile conduse de primari liberali.

Din totalul de propuneri la nivelul întregului județ care însumează 46.916 mii lei, primarii PNL vor primi pentru comunitățile lor doar 5.786 mii lei. Și nu toți, ci doar 17 din cei 28 de primari încă în funcție.

Acesta este motivul pentru care consilierii județeni liberali solicită Consiliului Județean Argeș să trateze cetățenii care locuiesc în comune conduse de liberali în mod echitabil, asigurând o rectificare bugetară echilibrată și obiectivă.

Consilierii județeni liberali fac apel către Consiliul Județean Argeș să nu politizeze bugetul Argeșului, să nu politizeze drumurile județului, să nu condiționeze dezvoltarea comunelor de culoarea politică a primarilor!

PNL Argeș solicită intrarea în normalitate și alocarea echilibrată a fondurilor pentru a asigura accesul tuturor la bani și la o dezvoltare corectă”, a transmis departamentul de comunicare al PNL Argeș.

Citește și Localitățile care primesc bani de la CJ Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită