Web Analytics

PNL Argeș. Comemorarea a 95 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu

de | 24.11.2022 12:40 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Liberalii argeșeni au comemorat joi, 24 noiembrie, 95 de ani de la moartea omului politic Ion I.C. Brătianu. Al doilea om în stat, președinte al organizației liberale din Argeș, Alina Gorghiu a mers azi, la capela de la Vila Florica, alături de membrii PNL Argeș.

„O zi prielnică să vorbim despre România modernă, despre România europeană, despre liberalii care au creat statul român modern”, precizează liberalii.

Citește și: 24 Noiembrie 1927: A încetat din viaţă Ion I. C. Brătianu, președintele PNL, premierul Marii Uniri

Ion I. C. Brătianu a dominat viaţa politică din România cu autoritate și cu înțelepciune, iar despre el s-a spus că avea o vocaţie nativă de conducător. Cel mai adesea era văzut cu o carte în mână, de regulă o carte de istorie.

Născut la 20 august 1864 în judeţul Argeş, a fost om politic, inginer, prim-ministru al României, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, membru de onoare al Academiei Române.

Ion I. C. Brătianu a fost una dintre cele mai complexe şi controversate personalităţi politice din istoria României. Viaţa sa aproape s-a confundat cu cea a Partidului Naţional Liberal, pe care l-a condus şi prin care s-a realizat ca om politic.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *