Web Analytics

Ploliția Română, sărbătorită de Buna Vestire

de | 25.03.2021 10:23 | Actualitate

În fiecare an, la 25 martie, odată cu sărbătoarea Buna Vestire, este sărbătorită Ziua Poliției Române. Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

CITEȘTE ȘI Percheziții la Palatul de Aramă al romilor, din Costești. Zeci de persoane duse la audieri

„Astăzi, la ceas aniversar, adresăm cele mai calde mulțumiri și felicitări polițiștilor argeșeni, aflați în prima linie a celor care luptă să combată efectele nefaste ale pandemiei, pentru eforturile pe care le fac zi de zi în asigurarea protecției argeșenilor, cu seriozitate și profesionalism.
Vă urăm multă sănătate, ani lungi și realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceți cu atâta har și dăruire.
De 199 de ani, data de 25 martie are o dublă semnificație pentru români, marea sărbătoare a Bunei Vestiri și Ziua Poliției Române – celebrarea celor care și-au pus viețile în slujba cetățenilor acestei țări, care stau de veghe la siguranța noastră, cu credință și curaj. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Mareului Agă Mihăiță Filipescu, șeful poliției din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcționarea acestei instituții.
De-a lungul timpului, în cei 199 de ani de existență, Poliția Română a cunoscut transformări profunde, reușind să devină o instituție fundamentală a statului român dovedind că reprezintă o constantă a statului democratic.
La mulți ani!”, transmite pentru polițiștii argeșeni, Consiliul Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI Activități preventive în școli și centre familiale, efectuate de către Poliția de Proximitate Pitești

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii