Web Analytics

Plimbare gratis cu autobuzul electric, la Pitești

de | 7.12.2017 10:47 | Actualitate

autobuz 1Săptămâna viitoare, timp ce cinci zile, la Pitești se va testa un nou tip de autobuz electric, în contextul în care municipalitatea intenționează să achiziționeze 40 de autobuze ecologice din fonduri europene nerambursabile.

Primăria Pitești prin SC Publitrans 2000 SA va testa, în perioada 12 decembrie – 16 decembrie, un nou tip de autobuz electric care va circula gratuit pe toate traseele din municipiu. Autovehiculul este produs de către firma „Golden Dragon Bus Co. Ltd”, fabricant aflat în topul primilor 5 producători din Asia, cu o producţie de peste 6000 de unităţi pe an. Este cel de-al treilea model ecologic care se testează în Pitești. Teste similare cu acest autobuz electric au avut loc la Viena, Budapesta și Sibiu.
Autobuzul, denumit „Golden Dragon”, a primit, de curând, omologarea europeană ca autobuz de tip electric – 12 m și este la începutul testelor în Europa. Reamintim că SC Publitrans 2000 SA, împreună cu Primăria municipiului Piteşti, intenţionează să cumpere minim 40 de autobuze ecologice din fonduri europene nerambursabile, în acest scop fiind necesară testarea unor astfel de autobuze în vederea identificării celei mai bune soluţii. În acest sens, primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a demarat procedurile pentru obținerea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional – Axa Prioritară 4.1 ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană”.

autobuz poze

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii