Web Analytics

Plățile în numerar, restricționate în magazinele cash and carry până în limita a 2.000 de lei

de | 19.09.2023 20:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Plăţile cu cash în toate magazine cash and carry din România vor fi restricţionate în limita a 2.000 de lei. Potrivit noilor măsuri agreate în Coaliție și publicate astăzi, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2000 de lei cash, spre deosebire de cum era până acum, când românii puteau cheltui până la 10.000 lei cash.

Citește și: Polițist prins drogat pe motocicletă


Plafoanele la tranzacții sunt: a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană; b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană, potrivit documentului.

Citește și: Argeș. Minor dispărut de acasă


„Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry. Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, mai scrie în document. Măsura a fost luată de guvernanți pentru a combate evaziunea fiscală.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *