Plan de acțiune în domeniul prevenirii corupției, încheiat între  D.G.A. și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție

de | 22.09.2022 13:46 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (S.P.I.A.) din Republica Moldova au semnat ieri, 21 septembrie a.c., la Chișinău, Planul comun acțiune în domeniul prevenirii corupției, care va fi implementat, în perioada 9 decembrie 2022 – 11 octombrie 2023.

Cu ocazia semnării documentului de cooperare, a avut loc o întrevedere între  domnul Vladimir Viscun, șeful S.P.I.A. și directorul Direcției Prevenire, domnul comisar-șef de poliție Mihăiţă Traian Bârlici, prilej de a reitera intențiile referitoare la extinderea colaborării în domeniul prevenirii și combaterii corupției, inclusiv privind lansarea unor proiecte noi, potrivit domeniului de competență.

Citește și: Ovidiu Puiu (PSD Argeș): „Dezbaterile pe legile Educației nu s-au încheiat, ele continuă în Parlament”

Planul prevede o serie de activități preventive, ce se vor desfășura în comun, pe parcursul unui an, conform competențelor legale naționale ale partenerilor, printre acestea regăsindu-se: 

  • activități de formare comună la care să participe polițiștii de frontieră ai celor două state din punctele de trecere a frontierei Albița, respectiv Leușeni;
  • activități de prevenire a faptelor de corupție destinate cetățenilor ce tranzitează cele două puncte de frontieră; 
  • schimb de bune practici în domeniul prevenirii și al luptei împotriva corupției organizate la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei al I.G.P.F. și Academia “Ștefan cel Mare”, ambele instituții din cadrul Republicii Moldova – M.A.I., respectiv în cadrul a două instituții  din România – M.A.I., Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și  Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *