Web Analytics

Plai de Dor, din Mioveni, în Salamina

de | 26.07.2017 19:01 | Cultură

9 SalaminaAnsamblul Plai de Dor din Mioveni a încântat, săptămâna trecută, publicul Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice din Salamina-Grecia, ajuns la ediția a IV-a, prin evoluțiile energice, dar și prin portul tradițional. Dovadă stau diploma și trofeul Festivalului Internațional de Folclor pe care copiii de la Mioveni le-au primit din partea organizatorilor.

În paralel, delegația primăriei Mioveni, a avut programate o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației din Salamina, oraș cu care Mioveniul are încheiat, încă din anul 2013, un parteneriat de cooperare. „La aceste întâlniri am avut onoarea de a ne întâlni cu conducerea regională, cu parlamentari și consilieri și am discutat despre menținerea acestor relații și extinderea colaborării în alte domenii de interes comun pentru ambele părți”, a precizat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.
Pe lângă activitățile specifice unei asemenea manifestări culturale, organizatorii au pregătit delegațiilor participante și o serie de surprize, atât copiilor, cât și reprezentanților administrațiilor invitate. Astfel, la invitația vice-guvernatorului Regiunii Attica, alături de reprezentanții ambasadelor, de primari din zona Pireu, parlamentari, consilieri regionali și locali, oaspeții au asistat la un impresionant spectacol susținut într-unul dintre amfiteatrele antice, unde s-au prezentat trei nunți tradiționale și obiceiurile din zonele Creta, Pondos și Salamina.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii