Web Analytics
scris joi, 04.01.2024

Plafonarea prețului polițelor RCA, prelungită oficial cu încă trei luni

Printr-o hotărâre apărută în primăvara lui 2023, Executivul a stabilit plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie auto. Apoi, în octombrie, actul normativ care plafonează prețul polițelor RCA a fost modificat, astfel încât termenul de aplicare a măsurii să se prelungească cu câteva luni. În plus, printr-o hotărâre oficializată recent, Guvernul a decis prelungirea perioadei în care se aplică prețurile plafonate la RCA pentru încă trei luni (până pe 1 aprilie 2024). Dacă nu s-ar fi luat decizia prelungirii termenului actual, plafonarea prețului polițelor RCA s-ar mai fi aplicat doar până la finalul lui 2023. 
Citește și: Permise de conducere gratuite pentru tinerii din medii defavorizate. Înscrierile se fac până în 24 ianuarie

Plafonarea prețului polițelor RCA, prelungită oficial cu încă trei luni

Prețurile plafonate ale polițelor RCA vor fi valabile încă trei luni, adică până în primăvara lui 2024, potrivit HG 1.326/2023, oficializată acum câteva zile.

Inițial, Guvernul a stabilit prelungirea plafonării prețului RCA cu șase luni, dar legislația în vigoare nu permite asta, iar hotărârea recentă prelungește acest termen doar cu trei luni. Potrivit reprezentanților Guvernului, „Legea concurenței permite prelungirea termenului într-o situație excepțională cu șase luni de zile, dar după aceea se poate pe prelungi această excepție numai pe module de câte trei luni de zile.

Totuși, după cum au transmis aceștia, „plafonarea RCA-ului se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *